Obavijesti

Promo sadržaj

Alergija kod pasa i hrana za osjetljive pse

Alergija kod pasa i hrana za osjetljive pse
1

Osjetljivost pasa na hranu je relativno čest problem. Psi mogu biti osjetljivi na različite sastojke u hrani, uključujući proteine, ugljikohidrate, masti, arome i boje.

Osjetljivost na hranu može uzrokovati različite probleme, uključujući probleme s probavom, kožu, dlaku i alergije.

Simptomi osjetljivosti pasa na hranu mogu uključivati proljev, povraćanje, svrbež, crvenilo kože, gubitak dlake, oticanje i probleme s disanjem.

Ako primijetite neki od ovih simptoma kod svog psa, obratite se veterinaru koji će moći utvrditi uzrok problema i preporučiti najbolji tretman.

Ako se utvrdi da je vaš pas osjetljiv na hranu, najbolje je prebaciti ga na hranu za pse koja ne sadrži sastojke na koje je osjetljiv. Ovo može biti proces isprobavanja različitih vrsta hrane i sastojaka, kako bi se utvrdilo što vaš pas može sigurno jesti.

Naša preporuka:

Ownat GRAIN FREE HYPOALLERGENIC Lamb 12 kg

Ownat je monoproteinska formulacija bez žitarica, sa janjetinom kao jedinstveni izvor životinjskih proteina. Ovo je izvrsna alternativa za rješavanje problema s alergijom i netolerancijom. Sadrži 50% svježe janjetine koja pruža proteine ​​visoke biološke vrijednosti, ima izvanredan okus i osigurava najbolju upotrebu hranjivih sast. Garantiramo najbolju cijenu na tržištu.

Hrana za pse za osjetljive pse obično sadrži visokokvalitetne proteine koji su lako probavljivi, kao što su piletina, puretina ili janjetina.

Ugljikohidrati poput riže i slatkog krumpira također se mogu koristiti u ovakvoj hrani. Osim toga, hrana za osjetljive pse trebala bi biti bez aditiva, konzervansa i umjetnih aroma ili boja, koji mogu izazvati osjetljivost.

Alergije kod pasa

Ako vaš pas ima teške simptome osjetljivosti na hranu, vaš veterinar može preporučiti posebnu prehranu koja se bazira na hidroliziranim proteinima ili novim izvorima proteina.

Hidrolizirani proteini su proteini koji su podijeljeni u manje dijelove koji se lakše probavljaju, dok su novi izvori proteina poput krokodila, pačjeg mesa ili lososa hrana koja se rijetko koristi i manje je vjerojatno da će uzrokovati alergijsku reakciju.

Uz pravilno liječenje i prehranu, većina pasa može kontrolirati svoju osjetljivost na hranu i vratiti se zdravom i sretnom životu. Važno je pratiti svog psa i poslušati savjete vašeg veterinara kako biste osigurali da vaš pas dobije potrebnu prehranu i njegu koju zaslužuje.

Osjetljivost pasa na hranu može biti posljedica različitih čimbenika, uključujući nasljednost, okolišne čimbenike, prethodne bolesti ili ozljede te prehranu koju su imali. Neki psi mogu biti osjetljivi na određene sastojke hrane tijekom cijelog svog života, dok se kod drugih psi može razviti osjetljivost na hranu tek kasnije u životu.

Uzrok osjetljivosti na hranu može biti teško utvrditi, a veterinar će obično provesti niz testova kako bi isključio druge moguće uzroke simptoma. Ti testovi mogu uključivati ​​pretrage krvi, alergijske testove i pretrage stolice kako bi se utvrdilo ima li pas problema s probavom hrane.

Ako je vaš pas dijagnosticiran s osjetljivošću na hranu, važno je izbjegavati hranu koja sadrži sastojke koji su poznati da uzrokuju reakciju kod vašeg psa. To može biti teško jer mnoge vrste hrane za pse sadrže različite sastojke i aditive, ali postoji širok izbor hrane za osjetljive pse koja sadrži samo visokokvalitetne sastojke i bez aditiva.

Važno je napomenuti da prijelaz na novu hranu za psa može potrajati nekoliko tjedana i zahtijeva postupnu promjenu prehrane. Prebrza promjena hrane može uzrokovati probavne probleme kod pasa, poput proljeva i povraćanja.

Također je važno pratiti svog psa nakon prebacivanja na novu hranu kako biste bili sigurni da ne razvija nikakve nove simptome osjetljivosti. U nekim slučajevima, može biti potrebno prilagoditi prehranu psa kako bi se osiguralo da dobiva dovoljno nutrijenata i da je prehrana uravnotežena.

Ukratko, osjetljivost pasa na hranu relativno je čest problem koji zahtijeva pažljivu dijagnostiku i prilagodbu prehrane. Ako primijetite bilo kakve simptome osjetljivosti kod svog psa, važno je obratiti se veterinaru kako bi se utvrdio uzrok problema i preporučio najbolji tretman.

Više o alergiji kod pasa i hrani na koju su oni osjetljivi možete pronaći na k-9.hr 

K-9 pet shop nudi kvalitetne proizvode i pribor za zdravijeg, sretnijeg kućnog ljubimca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana