Obavijesti

Promo sadržaj

Antena Zagreb: "Glazbom reci stop maltretiranju"

Antena Zagreb: "Glazbom reci stop maltretiranju"
6

Prije osam godina, nakon sramotne presude napadačima Luke Ritza, odlučili smo iskoristiti glazbu kao instrument borbe protiv vršnjačkog nasilja. I tako je nastala naša akcija 'Glazbom reci stop maltretiranju'

Cilj je bio da učenici svoju energiju troše na kreativan način te da vrijeđanje, ponižavanje i tučnjavu u školi zamijene za zajedništvo jer nagradu koju će osvojiti neće koristiti samo oni već cijela škola. 

Zato svake godine potičemo učenike da se okupe u bendove ili zborove, zajedno naprave 'cover' jedne poznate domaće ili strane pjesme te svoju video prijavu zalijepe na Facebook Antene Zagreb s naznakom koju školu prijavljuju za natjecanje. To ne mora biti profesionalna snimka, jer vjerujemo da će se trud i entuzijazam jednako vidjeti i na snimci poslanoj s mobitela.

Za troje finalista na kraju akcije organiziramo i veliki koncert gdje svoje glazbeno umijeće prezentiraju pred našim stručnim žirijem kojeg čine: Massimo, Davor Gobac, Hus i Luka Bulić, a pobjedničku školu nagrađujemo glazbenim instrumentima za cijeli bend u vrijednosti 40.000 kuna. U finalu atmosferu će podići Mile Kekin i Aki Rahimovski, koji će sa pobjednicima otpjevati par uspješnica.

Prošle godine u našoj akciji sudjelovalo je rekordan broj škola. Prijavilo se 30 školskih bendova i zborova iz cijele Hrvatske, a po prvi je puta zbog izjednačenog brojeva glasova naša akcija imala četiri umjesto tri finalista. 

HEP će ove godine četvrti put zaredom podržati akciju Glazbom reci stop maltretiranju kako bi pomogao ukazati na gorući problem nasilja među djecom. U HEP-u smatraju da je jedan od najboljih alata za borbu protiv nasilja upravo glazba i pozitivna energija te poručuju: Uključi instrumente u struju i nadjačaj nasilje!“
Pozivamo sve škole da nas i ove godine počaste svojim sudjelovanjem i jedva čekamo vidjeti ovogodišnje glazbene obrade!
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.