Obavijesti

Promo sadržaj

Aquatika-slatkovodni akvarij Karlovac časti besplatnim ulazom u akvarij

Aquatika-slatkovodni akvarij Karlovac časti besplatnim ulazom u akvarij
10

Aquatika poklanja besplatan ulaz za sve posjetitelje u ponedjeljak 13.7.2020., od 9 do 19h, povodom proslave rođendana grada Karlovca

U sklopu gradske manifestacije Zvjezdanoga ljeta koja predstavlja proslavu rođendana grada Karlovca, a ove godine čak 441. rođendan, Aquatika otvara svoja vrata za sve posjetitelje i omogućuje besplatan ulaz u jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj.

Na ovaj način Aquatika omogućuje svim sugrađanima i posjetiteljima da zarone ispod površine tajanstvenog riječnog svijeta i dožive cjelokupnu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća.

Nijedna europska zemlja nema tako raznolike i očuvane rijeke kao Hrvatska. Naše rijeke su ogromno, ali još uvijek nedovoljno otkriveno blago. Stoga akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre.

Osim što je Aquatika turistička atrakcija, ona ima veliku ekološku, obrazovnu i znanstvenu vrijednost, a pritom je i velika potpora lokalnom gospodarstvu i razvoju cijeloga grada. Zbog toga Aquatika potiče rad lokalnih umjetnika, obrtnika i dizajnera, njihove proizvode prodaje u suvenirnici, a surađuje i s lokalnim dobavljačima, udrugama, poduzetnicima. Uz sve to, stalno radi na osmišljavanju novih programa pa je tako u vlastitoj nakladi objavljena knjiga Slatkovodne ribe Aquatike (na hrvatskom i na engleskom jeziku), bojanka i nekoliko slikovnica, ugostili su mnoga događanja lokalnog civilnog sektora, a redovito organiziraju i vlastite manifestacije… Upravo bogatstvom ponude osigurava se stalna zainteresiranost javnosti za Aquatiku i grad Karlovac, a razvijanje novih ideja rezultiralo je time da je danas je Aquatika prepoznata kao nezaobilazna adresa sa snažnom pozicijom u turističkom, gospodarskom, obrazovnom i ekološkom značenju za grad, ali i za njegovu okolicu.

Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC nastala je u okviru projekta pod nazivom „SLATKOVODNI AKVARIJ I MUZEJ RIJEKA – KAQUARIUM“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. u iznosu 36,2 mil kn, a ukupna vrijednost projekta je 36,7 mil kn.

Obzirom na trenutnu situaciju te kako bi ostali odgovorni te sačuvali zdravlje posjetitelja i zaposlenika ustanove, prilikom posjeta akvariju potrebno se pridržavati sljedećih pravila:

  • obavezna dezinfekcija ruku na ulazu u ustanovu
  • obavezan razmak od 2 metra između osoba (prema oznakama razmaka na podu)
  • maksimalno 50 osoba u akvariju
  • korištenje mogućnosti beskontaktnog plaćanja karticama za suvenire.

Stoga dođite i posjetite jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj – Aquatiku u Karlovcu i doživite tajanstveni svijet hrvatskih rijeka i jezera!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince