Promo sadržaj

Komentari 0

Badel 1862: Uvijek predvodimo domaću proizvodnju i dajemo podršku malim gospodarstvima

Badel 1862: Uvijek predvodimo domaću proizvodnju i dajemo podršku malim gospodarstvima

Otkup se vrši direktno od malih proizvođača ili od malih proizvođača udruženih u zadruge. Suradnja s malim proizvođačima je važna i za šire gospodarstvo, jer malim proizvođačima trebaju pouzdani partneri

Badel 1862 predvodnik je domaće industrije alkoholnih pića i jedan od tržišnih lidera s nizom omiljenih brendova popularnih i omiljenih među generacijama potrošača. Uz jačanje i čuvanje pozicija na domaćem tržištu, Badel 1862 želi još snažnije plasirati na izvozna tržišta domaće brendove i jaka alkoholna pića i vina, Badela 1862, Vinoploda i Dalmacijavina.

Osnaženi i oporavljeni Badel 1862 prije dvije godine krenuo je s velikim ulaganjima kako bi ojačao svoje tržišne pozicije. Jednaka pažnja i dalje se poklanja ‘tekućini’ koja je uvijek bila visoke kvalitete, ali se sada angažirano radi i na osuvremenjavanju pakiranja te načinu promocije proizvoda kako bi i u tom pogledu bili ravnopravni s inozemnom konkurencijom. Poznata Korlat vina, primjerice, koja potječu iz vinarije Benkovac, pozicija Korlat, osvojila su preko 70 medalja i priznanja na svjetskim vinskim natjecanjima, uključujući i prestižnu Red Dot Award za najbolji dizajn.

 Vinarija Daruvar je jedna od najnagrađivanijih hrvatskih vinarija 

Badel 1862 za svoje proizvode koristi primarno domaće sirovine, kad god je to moguće i surađuje s nizom malih domaćih dobavljača i proizvođača. Svake godine otkupljuje zeleni orah, višnju Marasku i šljivu za proizvodnju jakih alkoholnih pića te grožđe i vino za potrebe vinske proizvodnje. Iako Badel 1862 ima vlastite vinarije i vinograde, manji dio grožđa i vina otkupljuje od dugogodišnjih partnera. Otkup se vrši direktno od malih proizvođača ili od malih proizvođača udruženih u zadruge.

Vina vinarije Daruvar čuvaju se i dozrijevaju u podrumima dvorca Janković. Ždral iz obiteljskog grba je inspiracija u kreiranju etiketa  za Vezak vina
Suradnja s malim proizvođačima je važna i za šire gospodarstvo, jer malim proizvođačima trebaju pouzdani partneri, koji imaju stabilne tržišne pozicije. Radi se o malim poljoprivrednim gospodarstvima u kojima je egzistencija cijelih obitelji vezana za poljoprivrednu proizvodnju, a kroz to i dugoročna opstojnost ruralnih područja. Na malim gospodarstvima se još uvijek uzgajaju autohtone sorte voća i grožđa (višnja Maraska, grožđe Plavac mali, Pošip, Babić, Rukatac /Maraština,Debit…) koje su specifikum naše zemlje  i daju dodatnu vrijednost u ponudi hrvatskih autohtonih proizvoda. S druge strane, takvom suradnjom osiguravamo kvalitetnu sirovinu i ono što je najvažnije sorte voća i grožđa koje se ne mogu nabaviti nigdje izvan Hrvatske što nam daje komparativnu prednost na tržištu. Generalno, za gospodarstvo Hrvatske u cjelini je iznimno važna opstojnost malih seoskih gospodarstava i opstojnost ruralnih sredina.