Obavijesti

Promo sadržaj

Barcaffè slavi 50. rođendan!

Barcaffè slavi 50. rođendan!
1

Ove godine navršeno je 50 godina otkad je svjetlost dana ugledao prvi proizvod Barcaffe

Tijekom tih godina, svaki ljubitelj dobre kave znao je da je Barcaffè kava iz portoroške Droge. Prvi proizvod brenda Barcaffè bila je svježe mljevena i pržena kava pakirana u vrećice po 100 g. Barcaffè mješavina pržene mljevene kave u vrećici od 100 g nastala je kao rezultat prethodnih iskustava i znanja koje je PC Začimba prikupljala od 1956. godine, kada je počela s radom prva pržionica. Na kvalitetu proizvoda uvelike je utjecala i blizina talijanske granice. Novonastali proizvod Barcaffè bio je moderan, drugačiji i bolji od svih vrsta kave obližnjih tržišta. Potražnja za Barcaffè kavom već je od početka bila velika i stalno je rasla. Danas prepoznatljiva boja Barcaffè kave izvorno je nastala od crvenoga pakiranja. Zamijenjena je početna crvena ambalaža jačom ljubičasto-ružičastom magenta nijansom. Od tada je magenta postala nezamjenjivi dio Barcaffè brenda. Poznato je da Barcaffè koristi najbolju sirovu kavu kupljenu na samom izvoru proizvodnje. Zahtjevi vezani za kvalitetu kave su visokog standarda i poznati su mnogim proizvođačima i trgovcima kavom. Svake godine posjećuju Brazil kao najvećega proizvođača kave, a slijede Kolumbija, Burundi, Indija… Na samoj lokaciji pregovara se o važnosti kvalitete kave, a s lokalnim kušačima utvrđuje se potrebna kvaliteta kave za Barcaffè mješavine. Početna i najprodavanija mješavina svježe mljevene i pržene kave Barcaffè Classic prvo je nadopunjena Barcaffè Dekofe, Espresso i Filter, a kasnije i Barcaffè Bio kavom iz organske proizvodnje i linije Barcaffè Selection te Barcaffè Single Origin od stopostotne arabike. Svježe mljevenu i prženu kavu nadopunjuju i linije instant napitaka Barcaffè Capuccino, Barcaffè kapsule i Black’n’Easy za jednostavnu pripremu turske kave.

Najvažniji događaji:

  • 1970. 8. svibnja u proizvodnji Droge Portorož kod Sečoveljskih solana prvi je put proizvedena kava Barcaffè. Prvi proizvod bila je vrećica od 100 grama.
  • 1974. Velike potrošače razveselile su limenke od 2,5 kg kave Barcaffè u zrnu. Ponudu je dopunio Portocaffé.
  • 1990. Početak reklamiranja
  • 1994. – 1998. Za hrvatsko tržište snimljena je reklama s Oliverom Dragojevićem.
  • 1996. Početak prodaje kava espresso (Barcaffè Bar).
  • 1997. Početak proizvodnje kave u tvornici u Bujama u Hrvatskoj.
  • 1999. Započinje izgradnja nove tvornice u Izoli.
  • 2008. Godina novih napitaka od kave: Barcaffé 2u1, 3u1, Freeze, Turboccino... Barcaffé drugi put zaredom postaje robna marka kojoj se ukazuje najviše povjerenja.
  • 2010. Otvoren je prvi centar za obučavanje u pripremi kave espresso.
  • 2012. U veljači je stvorena mješavina Barcaffè Selection, mješavina odabranih zrna kave arabika, najcjenjenije sorte u svijetu. Ljeti slijedi predstavljanje prve mješavine biokave, Barcaffè Bio. Nove su i vrste Barcaffè Coco Freeze za sladokusce, ledena kava s okusom kokosa, koja posebno prija tijekom vrućih ljetnih dana, i Cappuccino Choco orange za prave romantičare.
  • 2014. Važna modernizacija proizvodnje: brza automatizirana linija za pakiranje kave koja u minuti upakira 240 vrećica kave, odnosno 30 tona kave tijekom dvije smjene! Unatoč oštroj konkurenciji, Barcaffè na međunarodnom natjecanju International coffee tasting u Italiji osvaja čak četiri zlatne medalje.
  • 2015. Predstavljanje „kave nove generacije”: Barcaffè Black'n'easy, prve turske kave koja se priprema u minuti. Organiziran je prvi program vjernosti u Hrvatskoj.
  • 2018. Barcaffè predstavlja prvu tursku kavu u kapsuli.
  • 2019. Proširena je ponuda mješavina espresso za kućnu uporabu: na tržište stižu Barcaffè Espresso Classico, Cremoso i Esperto. Osim toga, za sve ljubitelje kave u ponudi je nova, ekskluzivna mješavina Barcaffè Single Plantation: kava koja potječe s jedne plantaže u Brazilu. Nova je i linija napitaka ledene kave Barcaffè Lattiato.
  • 2019. Provedeno je prvo regionalno natjecanje Barcaffè Barista Cup u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.