Miris krušne peći, kuhana jela po receptima naših baka i pizza za prste polizat – u Splitu još uvijek postoje mjesta koja čuvaju ono najvrjednije: dobru hranu i osjećaj doma
Bepina – obiteljska pizzeria s karakterom: tradicija, vatra, dobra spiza i marenda
U moru modernih fast food lokala, aplikacija za naručivanje i restorana s "instagramičnim" tanjurima, prava je rijetkost naići na mjesto gdje hrana ima dušu. Ne samo okus, nego i miris, teksturu, uspomenu. Mjesto gdje se jede lagano, s guštom, gdje su recepti stari, a toplina pećnice još starija.
Takva mjesta danas sve više tražimo da pobjegnemo od stresa, pojedemo nešto domaće i barem na trenutak usporimo. Posebno u Dalmaciji, gdje se marenda ne preskače, a vatra u krušnoj peći i dalje znači nešto više od pukog načina pripreme.
Vatra kao začin
Kod nas se često kaže da "vatra daje karakter" hrani. I zaista, razlika između pizze iz krušne peći i one iz električne je kao dan i noć. Isto vrijedi i za meso, povrće, štruce, teletinu… Ako je pečeno na pravoj vatri, onda je to neka druga priča.
Sve više ljudi danas traži upravo takav autentičan, mirisan i topao doživljaj jer nisu svi zalogaji isti, a nisu ni svi restorani jednaki. Kad jednom probate nešto što vas podsjeti na kuhinju tvoje none, teško da ćete se vratiti na polugotova jela iz mikrovalne.
Marenda po domaći - svaki dan druga, svaki dan svježa
Zaboravili smo koliko može biti jednostavno dobro. Fritaja, fažol, pašticada, lešo, punjene paprike... sve to se nekad jelo svaki dan. Danas rijetko tko ima vremena kuhati tako, ali zato postoje oni koji to rade za nas.
Marenda po starinskom receptu, pripremljena svako jutro, kuha se sporo, s ljubavlju, i mijenja se svaki dan. Nema zamrzavanja, nema podgrijavanja, nego samo pravi lonac i ono najbolje iz dalmatinske kuhinje.
Gdje to sve ima?
Ovo sve možete pronaći u Splitu, točnije u Sunčanim Dvorima, Pazdigrad, gdje se smjestila pizzeria koja nije samo još jedna u nizu. Pizzeria Bepina ime je koje mnogima odmah zazvoni poznato, i to ne bez razloga.
Ime je inspirirano likom iz serije “Naše malo misto”, a atmosfera pizzerije potpuno je u tom tonu. Zidovi ukrašeni starim dalmatinskim detaljima, miris krušne peći, topla riječ osoblja i naravno vatra koja sve povezuje.
Pizza iz krušne peći, teletina koja se topi i spiza koja se pamti
Ponuda u Bepini je bogata, ali jednostavna. Više od 20 vrsta pizza, četiri vrste štruca, jela po narudžbi i ono najvažnije, svakodnevne kuhane marende. Sve osim janjetine peče se na vatri, a upravo taj stil pripreme daje hrani onaj prepoznatljiv okus koji gosti traže ponovno.
Poseban hit je teletina iz krušne peći, jelo koje se ne zaboravlja lako. Meso mekano, povrće sočno, a umak onakav da se kruhom "čisti" tanjur do kraja. Ako niste probali, teško da možete zamisliti, ali zato možete navratiti i uvjeriti se sami.
Za one koji dolaze, i one koji naručuju
Pizzeria Bepina nije samo mjesto za ručak, nego se tu organiziraju i manje obiteljske proslave, poput krštenja, rođendana, okupljanja uz pizzu i vino. Ambijent je topao, domaći, a osoblje vodi računa o svakom detalju.
Ako ste više za spizu kod kuće, tu je dostava svaki dan od 11:30 do 22 sata, kao i mogućnost rezervacije stolova ako želite osigurati mjesto na vrijeme jer gužva zna biti, i to s razlogom.
Probajte jednom i vraćat ćete se stalno
Ono što Pizzeriju Bepina izdvaja nije samo vatra i dobra hrana. To je osjećaj doma, obiteljskog duha i iskrene gostoljubivosti. Ovdje niste broj narudžbe, nego ste ovdje gost, kao da ste došli kod prijatelja na ručak.
Ako želite kušati pizzu iz krušne peći ili toplu marendu kao nekad, posjetite Pizzeriju Bepina u Sunčanim Dvorima u splitskom Pazdigradu, na adresi Makarska ul. 16, rezervirajte stol ili naručite dostavu na broj 021 476 476, a za više atmosfere i novosti zavirite na njihov Instagram profil @pizzeriabistro_bepina.
Vatra je spremna, a spiza vas čeka!
![]()
Top lokacije u Hrvatskoj koje će uskoro eksplodirati po vrijednosti
Znamo gdje nastaju blagdanske fotke koje osvajaju Instagram!
Slatki stol i 3D torte koje svi fotkaju? Evo tko stoji iza tih viralnih deserata