Biam i Zavarivanje Powered by Elektroda Zagreb d.d. | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Biam i Zavarivanje Powered by Elektroda Zagreb d.d.

Biam i Zavarivanje Powered by Elektroda Zagreb d.d.
4

Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma u terminu od 26. do 29. travnja 2022. održavaju se bienalni poslovni sajmovi BIAM - 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE – 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

BIAM i ZAVARIVANJE kao jedini industrijski sajmovi u zemlji predstavljaju značajno gospodarsko i poslovno okupljanje ove specijalizirane tematike te su mjesto B2B susreta za sve postojeće i potencijalne partnere i izlagače.

Glavni sponzor sajmova Biam&Zavarivanje je tvrtka ELEKTRODA ZAGREB d.d., a partner sajma DALEKOVOD d.d.

Ovogodišnje izdanje održat će se u paviljonima 8A i 9 uz izlaganje 120 izlagača na 5500 četvornih metara iz 19 zemalja.

Bit će prisutni renomirani domaći i svjetski proizvođači, distributeri i pružatelji usluga koji će predstaviti nove alatne strojeve, alate, opremu za zavarivanje i tehnologije antikorozivne zaštite kao i tehnološka rješenja te sofisticirane IT aplikacije, fleksibilna rješenja i nove tehnologije razvoja proizvoda (prvenstveno Hrvatske i zemalja regije).

Sajmovi su prvenstveno orijentirani na primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti. Kao takvi su idealna prigoda za predstavljanje i promociju novih tehnologija i sustava iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu različitih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite.

ŠKOLSKI DAN – promocija strukovnih obrazovanja 

Za vrijeme sajmova BIAM i ZAVARIVANJE, 26. travnja, Tehnička škola Ruđera Boškovića (u sklopu projekta RCK Ruđera Boškovića) i Zagrebački velesajam organiziraju jednodnevni Školski dan – promociju strukovnih zanimanja. Kao izlagači predstavit će se srednje škole i partneri u projektu, suradnici, tvrtke i fakulteti.

Cilj Školskog dana je popularizacija strukovnih zanimanja, povezivanje poslodavaca, partnera, polaznika, budućih polaznika i svih zainteresiranih te njihovog spajanja i interakcije.

STRUČNO PRATEĆI PROGRAM

Izdvajamo već tradicionalni KORMAT, 25. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizira Hrvatsko društvo za zaštitu materijala. Savjetovanje će se održati online u sklopu sajmova 26. i 27. travnja.

Cilj Savjetovanja je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete. Sudionici na savjetovanju unaprijedit će znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije.

Hrvatsko društvo za tehniku zavarivanja u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje – Katedra za zavarene konstrukcije 27. travnja u paviljonu 9 organizira seminar Koordinatori zavarivanja. Koordinacija zavarivanja zahtjevan je posao te stručnjaci koju istu provode moraju poznavati najnovija dostignuća iz struke. Ova redovna godišnja okupljanja važna kako bi se stručnjaci upoznali s najnovijim primjerima iz područja zavarivanja te razmijenili iskustva. 

Radno vrijeme sajmova je od 10,00 do 18,00 sati. 
Ulaz na sajmove je besplatan. 
Sve dodatne informacije možete pročitati na stranici zv.hr i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central