Obavijesti

Promo sadržaj

Biam i Zavarivanje Powered by Elektroda Zagreb d.d.

Biam i Zavarivanje Powered by Elektroda Zagreb d.d.
4

Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma u terminu od 26. do 29. travnja 2022. održavaju se bienalni poslovni sajmovi BIAM - 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE – 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

BIAM i ZAVARIVANJE kao jedini industrijski sajmovi u zemlji predstavljaju značajno gospodarsko i poslovno okupljanje ove specijalizirane tematike te su mjesto B2B susreta za sve postojeće i potencijalne partnere i izlagače.

Glavni sponzor sajmova Biam&Zavarivanje je tvrtka ELEKTRODA ZAGREB d.d., a partner sajma DALEKOVOD d.d.

Ovogodišnje izdanje održat će se u paviljonima 8A i 9 uz izlaganje 120 izlagača na 5500 četvornih metara iz 19 zemalja.

Bit će prisutni renomirani domaći i svjetski proizvođači, distributeri i pružatelji usluga koji će predstaviti nove alatne strojeve, alate, opremu za zavarivanje i tehnologije antikorozivne zaštite kao i tehnološka rješenja te sofisticirane IT aplikacije, fleksibilna rješenja i nove tehnologije razvoja proizvoda (prvenstveno Hrvatske i zemalja regije).

Sajmovi su prvenstveno orijentirani na primarne i sekundarne gospodarske djelatnosti. Kao takvi su idealna prigoda za predstavljanje i promociju novih tehnologija i sustava iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu različitih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, mjerne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite.

ŠKOLSKI DAN – promocija strukovnih obrazovanja 

Za vrijeme sajmova BIAM i ZAVARIVANJE, 26. travnja, Tehnička škola Ruđera Boškovića (u sklopu projekta RCK Ruđera Boškovića) i Zagrebački velesajam organiziraju jednodnevni Školski dan – promociju strukovnih zanimanja. Kao izlagači predstavit će se srednje škole i partneri u projektu, suradnici, tvrtke i fakulteti.

Cilj Školskog dana je popularizacija strukovnih zanimanja, povezivanje poslodavaca, partnera, polaznika, budućih polaznika i svih zainteresiranih te njihovog spajanja i interakcije.

STRUČNO PRATEĆI PROGRAM

Izdvajamo već tradicionalni KORMAT, 25. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizira Hrvatsko društvo za zaštitu materijala. Savjetovanje će se održati online u sklopu sajmova 26. i 27. travnja.

Cilj Savjetovanja je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete. Sudionici na savjetovanju unaprijedit će znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije.

Hrvatsko društvo za tehniku zavarivanja u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje – Katedra za zavarene konstrukcije 27. travnja u paviljonu 9 organizira seminar Koordinatori zavarivanja. Koordinacija zavarivanja zahtjevan je posao te stručnjaci koju istu provode moraju poznavati najnovija dostignuća iz struke. Ova redovna godišnja okupljanja važna kako bi se stručnjaci upoznali s najnovijim primjerima iz područja zavarivanja te razmijenili iskustva. 

Radno vrijeme sajmova je od 10,00 do 18,00 sati. 
Ulaz na sajmove je besplatan. 
Sve dodatne informacije možete pročitati na stranici zv.hr i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Eurospin nastavlja ekspanziju diljem Hrvatske
PROMO

Eurospin nastavlja ekspanziju diljem Hrvatske

U idućih 12 mjeseci najavljena su otvorenja 12 novih trgovina

Dobitnici milijunskih jackpota otkrivaju što su prvo kupili s novcima od dobitka
PROMO

Dobitnici milijunskih jackpota otkrivaju što su prvo kupili s novcima od dobitka

U SuperCasinu jackpot iznosi preko 1.6 milijuna eura!
Varaždinski KVART festival ove godine u Varteksu, headlineri Grše, Ida Prester & Lollobrigida
PROMO

Varaždinski KVART festival ove godine u Varteksu, headlineri Grše, Ida Prester & Lollobrigida

Za nešto više od tjedan dana počinje KVART, glazbeni festival u Varaždinu koji u svojem šestom izdanju od 6. do 8. lipnja dovodi 20-ak izvođača iz Hrvatske i regije s headlinerima Grše, Ida Prester & Lollobrigida, Jonathan i Buntai