Promo sadržaj

Komentari 0

Blagdanska humanitarna aukcija: Studenti RIT Croatia prikupili više od 22.000 kuna

Blagdanska humanitarna aukcija: Studenti RIT Croatia prikupili više od 22.000 kuna

Studenti kampusa u Dubrovniku i Zagrebu ove su godine na tradicionalnoj humanitarnoj aukciji prikupili 22.007 kuna. Aukcija se održala u online okruženju, a prikupljena sredstva bit će donirana udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU

Ova godina, po mnogočemu izazovna, nije obeshrabrila studente u namjeri da održe tradicionalnu humanitarnu aukciju i pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Ove su godine studenti humanitarnu aukciju organizirali u online okruženju, koristeći AirAuctioneer platformu na kojoj je bilo izloženo 72 predmeta za koje se natjecalo 155 zaposlenika, diplomanata i studenata RIT Croatia. Aktivnostima „tihe“ aukcije, tombole i licitiranja uživo putem Zoom eventa prikupljeno je ukupno 22.007 kn. Sredstva su namijenjena udruzi SVE za NJU.

Humanitarna aukcija je jedna od izvannastavnih aktivnosti RIT Croatia koja je započela prije više od 20 godina. Svake godine ju organiziraju studenti i uvijek naiđe na vrlo veliki odaziv cijele zajednice. S ciljem da daju svoj doprinos zajednicama u kojima studiraju i žive, studenti i zaposlenici RIT Croatia doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Pritom je važno spomenuti da ovo događanje doniraju i organizacije i tvrtke s kojima RIT Croatia surađuje, kao i diplomanti.

 „U ime SVE za NJU čestitamo studentima na uspješnoj organizaciji donatorske akcije. Zahvaljujemo svima koji su svojim prilozima pomogli skupiti zaista izvanredan iznos koji će nam omogućiti nastavak provedbe naših programa za oboljele žene i članove obitelji. Ponosni smo na studente i nastavnike i svima želimo sretan Božić. Uljepšali ste nam blagdanske dane u ova izazovna vremena i učvrstili vjeru u humanost i dobrotu. Hvala vam!“ rekla je Ljiljana Vukota, prof. psih., glavna tajnica udruge SVE za NJU.

S obzirom na trenutnu situaciju s COVID-19 pandemijom, odlučili smo održati event u online formatu. Studenti naša dva hrvatska kampusa su udruženim snagama organizirali veoma izazovan, zabavan i interaktivan online projekt. Rezultat je nadmašio sva očekivanja! Ukupno smo prikupili 22.007 kuna i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i svojim doprinosom i podržali ovu sjajnu inicijativu“, rekla je Erika Lugarić studentica RIT Croatia i dodala: „Veliko hvala ide kompanijama - donatorima predmeta za koje smo licitirali koje uključuju: polikliniku Aviva, polikliniku Bagatin, Foreo, L'Oreal Adria, Bellabeat, Flixbus, Zmajsku Pivovaru, Red Bull, Direct Booker, i mnoge druge!