Blagdansko druženje bivših nogometnih reprezentativaca | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Blagdansko druženje bivših nogometnih reprezentativaca

Blagdansko druženje bivših nogometnih reprezentativaca
9

Bivši nogometni reprezentativci Marko Babić i Goran Ljubojević započeli su blagdansko slavlje bogatom večerom u vinskom podrumu Erdutskih vinograda

Rekli bismo da je korelacija između vinarstva i nogometa pozitivna, budući da vinograde imaju i David Beckham i Andres Iniesta. Stoga je sasvim prirodno da se i bivši hrvatski reprezentativci, Marko Babić i Goran Ljubojević, susretnu upravo u vinskom podrumu - uz dobru hranu i pokoju čašu vina.

Najboljih su se trenutaka uspješnih nogometnih karijera prisjećali u blagdanskoj atmosferi vinskog podruma Erdutskih vinograda. Ova vinarija na samom istoku Hrvatske jedna je od najvećih u zemlji, a godišnje proizvodi čak četiri milijuna litara vina na plantaži od 513 hektara. Dominira graševina, slijede chardonnay, pinot sivi, traminac i rajnski rizling, dok se od crnih sorti uzgajaju cabernet sauvignon, merlot, frankovka, pinot crni i zweigelt. 

Širom kontinenta vinarija je poznata po graševini, koja se čuva u najvećoj drvenoj bačvi u upotrebi u svijetu s kapacitetom od nevjerojatnih 75 tisuća litara. Uz tu su se monumentalnu hrastovu bačvu i okićeni bor smjestili i prijatelji i poslovni partneri, Marko Babić i Goran Ljubojević, a pridružio im se i Goranov desetogodišnji sin Lukas. Kao što i prilični blagdanskom razdoblju, poslužena su im tri slijeda inspirirana tradicijom i tri prikladne etikete Erdutskih vinograda – Rose, Merlot i Traminac mirisavi, ledena berba.

Blagdanska gozba uz Vina Erdut

Večera je počela kanapeima s paštetama od ribe i čvaraka, uz koje izvanredno pristaje Rose, napravljen od sorte Pinot crni. Dominiraju cvjetne i voćne note, bojom podsjeća na poznatu erdutsku trešnju i servira se rashlađeno na temperaturi od 10 - 12 stupnjeva. Osim uz kremaste domaće paštete, odlično se sljubljuje s laganom mediteranskom kuhinjom, ali i ponekim egzotičnim jelima. 

Nakon slasnih zalogajčića, bivšim je reprezentativcima servirana pečena janjetina s krumpirima i čaša Merlota, berba 2015. Ovo vrhunsko crno vino odmah ih je privuklo snažnim voćnim mirisom, u kojem se lako razabiru suha šljiva i crni ribiz. Pitko je, meko, a osim uz janjetinu, dobro se slaže i s divljači i crvenim mesom. 

Blagdansko je druženje u podrumu Erdutskih vinograda završeno toplom štrudlom od jabuka, posutom šećerom u prahu. Uz ovaj slatki klasik Marko i Goran isprobali su predikatno vino Traminac mirisavi. U pitanju je ledena berba pa ima karakterističnu zlatnu boju i notu meda, a poslužuje se kao aperitiv ili desertno vino na temperaturi od 10 stupnjeva. 

Blagdanskoj je večeri prethodila – šetnja!

Prije obilne blagdanske večere, Marko, Goran i Lukas prošetali su dijelom nepreglednog vinograda i uz dvorac Adamovich - Cseh iz 18. stoljeća, koji se nalazi u sklopu kompleksa Erdutskih vinograda.  Nekoliko desetaka metara dalje je i vidikovac s kojeg se pruža pogled na fascinantni Dunav. Moćna rijeka u hladnim mjesecima izgleda još impozantnije pa su zastali kako bi zabilježili trenutak. 

Zaista uživamo u šetnjama prostranstvima kompleksa erdutske vinarije i pogledu na moćni Dunav, ali ovoga smo puta sa zadovoljstvom šetnju skratili te se uputili za blagdanski stol bogat domaćim slavonskim proizvodima i izvrsnim vinima“, sa smiješkom su zaključili Marko i Goran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central