Promo sadržaj

Komentari 0

Borba protiv nasilja nad ženama kao dugoročni projekt Germanije Sport

Borba protiv nasilja nad ženama kao dugoročni projekt Germanije Sport

Donacija od 20.000,00 kuna ovoga puta je stigla Sigurnoj kući u Slavonskom Brodu

Borba protiv nasilja nad ženama ne bi trebala biti svedena na samo jedan tjedan u studenom, u  kojem se obilježava UN-ov međunarodni dan protiv nasilja nad ženama. Iz toga razloga Germania Sport nastavlja podizati svijest o ovom globalnom problemu. Ovoga puta, donacijom od 20.000,00 kuna pomogla je Sigurnoj kući u Slavonskom Brodu koju dugi niz godina vodi „Udruga Brod – grupa za ženska ljudska prava“, na čelu s predsjednicom Gordanom Matanović.

Navedena donacija će biti iskorištena za tekuće potrebe prehrambenih i higijenskih potrepština kojih nedostaje uvijek, a osobito u ovo blagdansko vrijeme.

Kampanjom pod nazivom „Stop nasilju nad ženama“ započetom u 2021. godini, Germania je prije svega želi senzibilizirati javnost o navedenoj temi, ali i materijalno pomoći rad Sigurnih kuća i ženskih udruga diljem Hrvatske, koje imaju sve veće materijalne potrebe zbog sve većih broja korisnica. Nažalost, dolaskom pandemije povećala se i stopa nasilja u obitelji pa je u sigurnim kućama, kojih je ionako nevelik broj, sve manje mjesta. Kampanju su podržale i javne osobe i sportaši, a NK Istra je na teren Poljuda izašla u majicama kampanje kao podrška!

Donacije su za sada primile sigurne kuće i udruge u Istri, Čakovcu, Zagrebu, Slavonskom Brodu i Splitu, a dogovorena je i suradnju na način da će sve štićenice sigurnih kuća kojima je potreban posao za isti, pod posebnim uvjetima, moći aplicirati u Germaniji, kako bi se što prije financijski osamostalile i nastavile kvalitetan život i van sigurnih kuća. To bi im značajno poboljšalo uvjete života i smanjilo šansu da se vrate u začarani krug nasilja.

Projektu ovdje nije kraj, i u narednoj godini biti će u fokusu društveno odgovornog poslovanja Germanije kao jedan od glavnih projekata uz ekološke kampanje, pomoć zdravstvu, obrazovanju, mladim talentima,...