Obavijesti

Promo sadržaj

Borba s neugodnim hemoroidima

Borba s neugodnim hemoroidima
2

Hemoroidi, iako nisu bolest koja ugrožava život, izrazito su neugodni i značajno narušavaju kvalitetu života osobe. Osobe koje su im sklone često vode dugogodišnje borbe, s pogoršanjima i povremenim poboljšanjima

Točan uzrok nastanka simptomskih hemoroida vjerojatno je kombinacija više faktora. Prepoznata je konstitucijska sklonost i porast tlaka u trbušnoj šupljini što je najčešće posljedica jakog naprezanja prilikom defekacije ili pak učestalog dizanja teških predmeta, ali i pretilosti. Kao prevenciju treba pripaziti na pravilnu prehranu, odnosno povećanje unosa  tekućine, voća i povrća te hrane bogate vlaknima – sve u svrhu omekšavanja stolice i smanjenja naprezanja prilikom defekacije. Također se preporuča izbjegavati predugo sjedenje. 

Simptomi i vrste hemoroida 

Hemoroidi mogu biti asimptomatski i simptomatski, a razlikuju se vanjski i unutarnji. Ukoliko se simptomi pojave, oni uključuju bolnost, otečenost i svrbež, a kod unutarnjih hemoroida i svijetlocrvenu krv na toalet papiru. Pri svakom pronalasku krvi, treba obavijestiti liječnika i obaviti pregled kako bi se isključili drugi mogući razlozi krvarenja. Treba razlikovati i analne fisure i proktitis od hemoroida, a koji imaju slične simptome. Proktitis je upala sluznice rektuma, čiji uzrok mogu biti i sami hemoroidi, a analne fisure su pukotine koje nastaju na sluznici, najčešće zbog oštećenja prilikom prolaska tvrde stolice. 

Osobi koja pati od hemoroida važno je održavati redovitu analnu higijenu te se uz to preporuča i pripravak za lokalnu primjenu koji bi ublažio bol, crvenilo i svrbež. Medicinski proizvod Anorectal gel sadrži zaštićenu kombinaciju sastojaka koja uz biljne ekstrakte sadrži i važnu hijaluronsku kiselinu. Takva kombinacija sastojaka dokazano je učinkovita za umirivanje i zaštitu analnog i perianalnog tkiva u slučaju nekompliciranih unutarnjih i vanjskih hemoroida.  

Potražite u ljekarnama  

Za lakšu i učinkovitiju primjenu, proizvod sadrži i aplikator za upotrebu kod unutarnjih hemoroida. Anorectal gel stvara sloj s učinkom barijere koji pomaže u održavanju prirodne hidratacije i fiziološke elastičnosti analne sluznice, čime se potiču i ubrzavaju postupci obnavljanja i cijeljenja. Gel je namijenjen i za tretiranje analnih fisura i proktitisa zbog svog protektivnog, lubrikantnog i emolijentnog djelovanja na analno i perianalno područje. 

Anorectal gel možete nabaviti u ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija o proizvodu možete potražiti i na službenim Pharmoval stranicama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.