Promo sadržaj

Komentari 0

Bosch Hrvatska nastavlja pomagati Banovini: „Posebno nas veseli što je to dječji vrtić“

Bosch Hrvatska nastavlja pomagati Banovini: „Posebno nas veseli što je to dječji vrtić“

Tvrtka Bosch Hrvatska nastavlja pomagati stanovnicima Banovine u obnovi nakon potresa, a nova donacija ide vrtiću Petrinjčica, dok je tijekom iduće godine u planu i nastavak donacija

Godinu dana nakon jednog od najrazornijih potresa u Hrvatskoj koji je krajem 2020. godine pogodio Banovinu i ostavio tisuće ljudi bez svega što imaju, a brojne objekte sravnio sa zemljom, obnova tog područja u realizaciji je i trajat će još dulje vrijeme. Ujedinila se tada cijela Hrvatska i već u prvim danima i mjesecima osigurane su osnovne potrepštine i privremeni smještaj, a dio te priče bila je i tvrtka Bosch Hrvatska.

I dok je donacija Bosch Hrvatska tada bila usmjerena prema onome što je njihova proizvodna specijalnost i što je bilo potrebno za sanaciju štete, najnovija donacija ide dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji koji je u potresu teško oštećen. Kako bi hladne zimske dane mališani provodili u dobro ugrijanom prostoru, Bosch je donirao i ugradio kondenzacijski bojler koji će omogućiti moderniji i ekonomičniji sustav grijanja, osigurati i značajne uštede na troškovima grijanja te smanjiti utjecaj na okoliš. S obzirom na to da je božićno vrijeme i vrijeme darivanja, uz donaciju su pripremljeni i poklon paketi s igračkama za najmlađe kako bi ih dodatno razveselili i uljepšali im boravak u vrtiću.

Predstavnici tvrtke sve su donacije koordinirali sa službama koje na terenu vode obnovu kako bi pomoć išla tamo gdje je najpotrebnija, a tako će nastaviti i dalje.

„Obnova ovog potresom razorenog područja trajat će godinama, a mi ćemo biti uz stanovnike Banovine tijekom tog procesa i pomoći gdje možemo. Vjerujemo da kao tvrtka i kolektiv možemo rasti i razvijati se ako to radi i okolina u kojoj djelujemo, tim više u situaciji kada Bosch Hrvatska upravo razvija tehnologije i proizvode koji doista mogu pomoći. Reagirali smo u prvim danima nakon potresa, a sada smo se, osim pomoći hitnim službama, uključili i u pomoć pri obnovi javnih ustanova, primarno obrazovnih ustanova. Prvi je na redu gore spomenuti vrtić Petrinjčica, a tijekom 2022. godine uslijedit će i nove donacije.“, rekla je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Robert Bosch u Hrvatskoj.

Tijekom 2022. godine Bosch Hrvatska nastavit će s donacijama pa je tako nova donacija alata za vatrogasce iz JVP Petrinja već pokrenuta te bi dio trebao biti isporučen još u ovoj godini, a dio početkom iduće. U planu je još i donacija instalacija sustava za grijanje i hlađenje u srednjoj školi u Petrinji koji će biti isporučen čim obnova započne, a dodatne donacije bit će dogovarane tijekom godine.