Obavijesti

Promo sadržaj

Britanci uvrstili Studenac među pobjednike za najinovativniji maloprodajni lanac u svijetu

Britanci uvrstili Studenac među pobjednike za najinovativniji maloprodajni lanac u svijetu

Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac osvojio je nagradu Highly Commended RTIH Innovation Award u kategoriji „Najinovativniji maloprodajni lanac za 2023. godinu (ostatak svijeta)“ zahvaljujući nizu pokrenutih projekata u području inovacija i digitalizacije poslovnih procesa

Hrvatski lanac susjedskih dućana Studenac osvojio je Highly Commended Award na 2023. RTIH Innovation Awards u kategoriji „Najinovativniji maloprodajni lanac za 2023. godinu (ostatak svijeta)“.  

Glavna nagrada u navedenoj kategoriji pripala je poznatoj francuskoj kozmetičkoj kompaniji L’Occitane, a Studenac je, osvojivši Highly Commended Award ostavio iza sebe američki lanac luksuznih robnih kuća Nordstrom, velikog njemačkog proizvođača sportske odjeće i obuće Puma te indijski lanac modnih trgovina Style Union. 

Retail Technology Innovation Hub (RTIH), jedan od vodećih portala u svijetu koji se bavi tehnologijama i informacijskih znanostima u maloprodaji, samostalno je nominirao Studenac u kategoriji „Najinovativniji maloprodajni lanac za 2023. godinu (ostatak svijeta)“ nakon što je razmotrio Studenčeve prijave u kategorijama za digitalizaciju, inovaciju u lancu opskrbe te strateško partnerstvo. 

Među prijavljenim projektima zahvaljujući kojima je Studenac zavrijedio dodatnu nominaciju bila su četiri projekta u kojima je primijenjena napredna analitika u svrhu olakšavanja svakodnevnih poslovnih procesa unutar različitih poslovnih područja kompaniji. Nadalje, tu je i projekt Solvoyo kojim se automatizira donošenje odluka u procesima opskrbljivanja te strateško partnerstvo koje je Studenac sklopio s vodećom domaćom tehnološkom kompanijom Infobip, s kojom intenzivno radi na unapređenju svoje komunikacije s kupcima na WhatsAppu, što predstavlja jedinstvenu uslugu na hrvatskom maloprodajnom tržištu. 

Čestitam svima koji su sudjelovali u projektima! Ova nagrada je vrijedno priznanje za trud, rad i predanost zaposlenika različitih sektora i odjela unutar Studenca, koji su zajedničkim snagama s našim centrom izvrsnosti osmišljavali, razrađivali i implementirali moderna rješenja za kompleksan sustav velike prodajne mreže s kakvom Studenac raspolaže. Aktivno nastavljamo raditi na olakšavanju svakodnevnog posla naših zaposlenika, kao i približavanju našim kupcima jer se pri razvoju različitih alata vodimo upravo njihovim potrebama i željama“, izjavila je Nina Mimica, članica Uprave za inovacije i digitalizaciju u Studencu, dodajući: 

Ova nagrada predstavlja divnu završnicu uspješne godine koja je iza nas, a u kojoj smo također primili i Zlatnu košaricu za trgovca 2022. godine.“ 

Na svom putu razvoja inovativnih i digitalnih rješenja Studenac ne zaboravlja niti zajednicu u kojoj djeluje. U želji da podijeli svoje znanje i iskustvo te nagradi izvrsnost, Studenac je u ovoj godini tako pokrenuo projekt Kodira, čiji je glavni cilj osnaživanje žena u području digitalne tehnologije i analitike podataka. Mlade ljude koji nastoje razvijati svoje talente i vještine Studenac je podržao, između ostalog, i sudjelovanjem u višemjesečnom natjecanju studenata u organizaciji Digitalnog inovacijskog inkubatora. 

Dio je to aktivnosti kojima Studenac na djelu pokazuje da je odgovoran član društva koji misli na svoje susjede, ali i koji obogaćuje svoje poslovanje inovativnim idejama novih generacija koje imaju još bolji uvid u aktualne želje i potrebe kupaca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Debljina i probiotici
PROMO

Debljina i probiotici

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), preko 65 % Hrvata ima prekomjernu tjelesnu masu ili debljinu, a taj broj stalno raste, što predstavlja veliki javno-zdravstveni problem.

Ponosni na povijest, uzbuđeni za budućnost!
PROMO

Ponosni na povijest, uzbuđeni za budućnost!

Karlovačko pivo specijalnim izdanjem slavi 170. rođendan
Predstavljen program ovogodišnjih Dana Grada Čakovca
PROMO

Predstavljen program ovogodišnjih Dana Grada Čakovca

Konferencijom za novinare održanom u Caffe baru „Bedem“ u petak je predstavljen dio programa kojim će se obilježiti Dan Grada Čakovca.