Obavijesti

Promo sadržaj

Brojni studenti usavršavali praktična znanja o europskoj i domaćoj poreznoj problematici

Brojni studenti usavršavali praktična znanja o europskoj i domaćoj poreznoj problematici
5

Sedmu godinu zaredom, studenti završnih godina s interesom za financije, strateško planiranje i teme vezane uz poreznu politiku imali su priliku steći nova znanja o porezima u sklopu Ljetne porezne akademije, koju već tradicionalno svakog ljeta organiziraju Ekonomski fakultet u Zagrebu i konzultantsko-revizorska tvrtka EY

Ovogodišnje izdanje Akademije je okupilo gotovo 40 studenata koji su učili o europskoj i domaćoj poreznoj problematici uz vodeće domaće i međunarodne stručnjake. Osim novog znanja, studenti su ostvarili 3,5 ECTS boda za izvannastavnu aktivnost, dok su najbolji među njima dobili i priliku za pripravništvo u EY-u.

Ulaganje u dodatni razvoj studenata

Ljetna porezna akademija više je od kratkotrajnog seminara na fakultetu – predstavlja svojevrsnu polaznu točku karijere svim polaznicima. Sudjelovanjem u programu, prezentacijom svojih znanja i vještina studentima se pruža mogućnost pristupanja selekcijskom procesu u EY-u. Tako oni najuspješniji dobivaju priliku za pripravništvo, a potom i zaposlenje u vodećoj konzultantsko-revizorskoj kući na tržištu. Dosad je svoju karijeru upravo u EY-u započelo oko 15% polaznika Ljetne porezne akademije, bilo kroz stručnu praksu ili stalni posao.

Naša je želja i nakana odabrati najbolje i najzainteresiranije studente koje ćemo, pod uvjetom da prođu selekcijski proces, zaposliti u EY-u. Ovaj format omogućuje nam izravan kontakt sa studentima i odličan je poligon za testiranje njihove razine motiviranosti, širine znanja i želje za stručnim usavršavanjem i nakon završenog fakulteta jer mi zapošljavamo najbolje. Kroz godine se iskristaliziralo da najbolji kadar zapošljavamo upravo iz grupe studenata koja pohađa Akademiju. Valja naglasiti da su to visokomotivirani studenti s Ekonomskog fakulteta, kao i studenti s Pravnog fakulteta. Komplementiranje znanja iz područja računovodstva s razumijevanjem strukture i izvora poreznog prava se pokazalo dobitnom kombinacijom koja čini razliku“, rekla je Maša Šarić Lenardić, partnerica i voditeljica Odjela poreznog savjetovanja u EY-u Hrvatska.

Kroz 30 školskih sati tijekom pet dana Ljetne porezne akademije, studenti su se kroz konkretne case studyje dodatno obrazovali o temama iz područja poreza, a ove godine poseban je naglasak bio stavljen na praktična znanja s fokusom na EU i domaću poreznu problematiku.

Domaći i strani predavači – vodeći ljudi struke

Unaprjeđenje kompetencija i vještina studenata te njihovo povezivanje sa stručnjacima, što doprinosi razvoju profesionalne i akademske izvrsnosti u Hrvatskoj, krajnji su cilj pomno koncipiranog programa Ljetne porezne akademije.

Kao i svake godine, naši predavači su iskusni kolege i priznati stručnjaci iz europskih zemalja, koji ulažu svoj trud i vrijeme kako bi studentima pojasnili i približili europske porezne i pravne paradigme te ih stavili u odnos s hrvatskim zakonodavstvom i praksom domaćih poreznih tijela. Hrvatska je deset godina punopravna članica Europske unije, međutim, još uvijek se dosta sramežljivo snalazi unutar granica EU porezne legislative iako je ona u svim temeljnim, ali i u brojnim partikularnim aspektima već odavno istumačena u presudama Suda Europske unije. Zbog toga je važno, i zbog toga EY nastavlja ulagati u ovaj program, čija je temeljna svrha kontekstualizirati hrvatsko zakonodavstvo unutar europskog zakonodavstva i europskih praksa. Naš pristup je svjež i interaktivan, a problemi koje rješavamo sa studentima su životni“, zaključila je Maša Šarić Lenardić.

Ove godine predavanja su održali dr. sc. Saša Ranđelović s Ekonomskog fakulteta u Beogradu, izv. prof. dr. sc. Maja Grdinić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. Klaus von Brocke s Europa Instituta Sveučilišta u Saarlandu, Milen Raikov iz EY-a Bugarska te Vasil Milev i Merima Džaferović iz EY-a Hrvatska. Studentima i predavačima se na završnoj dodjeli diploma pridružio i ministar financija Marko Primorac koji je tijekom akademske karijere uz prof. dr. sc. Hrvoja Šimovića od prve godine bio organizator Ljetne porezne akademije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'