Obavijesti

Promo sadržaj

Bruno Šimleša obrijao glavu u znak podrške oboljelima od raka

Bruno Šimleša obrijao glavu u znak podrške oboljelima od raka
4

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu javnozdravstvenom akcijom Zastani obilježen je Mjesec borbe protiv raka dojke koji su podržali mnogobrojni okupljeni građani i osobe iz javnog života, a u akciju se snažno uključila i Podravka

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli gotovo 2.700 žena, što ukazuje na zabrinjavajuću činjenicu da će svakoj desetoj ženi u našoj zemlji tijekom života biti dijagnosticirana ova vrsta karcinoma. Kako bi se upozorilo na poražavajuću statistiku o ovom problemu, koji u Hrvatskoj bilježi trend rasta, na zagrebačkom je Cvjetnom trgu obilježen Mjesec borbe protiv raka dojke.

U organizaciji udruge SVE za NJU, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje uz podršku Grada Zagreba, s građanima su se u centru Zagreba družili sociolog i pisac Bruno Šimleša te pjevač grupe Vatra Ivan Dečak, dok su članice Udruge uz podršku plesne skupine Atomic dance factory slučajne prolaznike iznenadile izvedbom flash-moba. Vrhunac druženja bio je potez Brune Šimleše koji je uz asistenciju Ivana Dečaka obrijao glavu u znak podrške svim snažnim ženama koje se bore ili su dobile bitku protiv ove najučestalije vrste karcinoma u žena.       

Za svaki share videa Podravka će donirati sredstva za edukaciju o prehrani oboljelih          

                                                                                                         

 „Ostavili su mi mogućnost da se ošišam na 3 ili 6 mm, ali to ne bi bilo to. Želimo ukazati na problem s kojim se u Hrvatskoj susreće veliki broj žena i, ako radimo nešto ovako, onda to mora biti kako spada. Zato smo išli do nule, u znak podrške svim neustrašivim ženama koje su iz ove bitke izašle kao pobjednice i kako bih pokazao da sam tu za njih. One najbolje znaju kako je svaki dan nova borba i kako je potrebno iskoristiti sve što on pruža“, naglasio je Šimleša te istaknuo kako se do kraja listopada na web stranici Čini pravu stvar za Udrugu prikupljaju donacije.

Žene moraju zauzeti proaktivan i odgovoran stav prema vlastitom zdravlju

Iako je stopa izlječenja iznimno visoka u slučajevima ranog otkrivanja i pravodobnog liječenja te unatoč suvremenim metodama liječenja, u Hrvatskoj svake godine premine više od tisuću žena koje uđu u četvrti stadij bolesti. Udruga želi poseban naglasak staviti na žene s metastatskim karcinomom i potrebu osiguranja najbolje medicinske i psihološke skrbi  posebno za njih i njihove obitelji.

„Vrlo nam je važno da se žene s metastatskim karcinomom dojke ne zanemaruju jer je riječ o osobama koje su do jučer vodile svakodnevan život, sa svojim obiteljima i prijateljima. Njima treba omogućiti svaki oblik podrške, terapiju koja će što duže držati bolest pod kontrolom i omogućiti im primjerenu kvalitetu života“, istaknula je predsjednica udruge SVE za NJU Almenka Balenović, nadodavši kako je od iznimnog značaja da žene zauzmu proaktivan i odgovoran stav prema zdravlju i provode samopreglede i preventivne preglede budući da je u borbi protiv raka dojke, uz kvalitetne lijekove,  najvažnije rano otkrivanje bolesti.

Vrijednost ove akcije prepoznala je i Podravka, koja je zajedno s Ivanom Dečakom snimila video za podizanje svijesti o važnosti prevencije raka dojke. Za svaki like i share videa na društvenim mrežama Podravka će donirati sredstva za edukaciju o prehrani oboljelih, stoga pozivamo građane da podijele video i pomognu proširiti svijest o važnosti prevencije raka dojke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...