Obavijesti

Promo sadržaj

Brzi internet drastično je promijenio svakodnevicu

Brzi internet drastično je promijenio svakodnevicu
2

Moderni trendovi usmjerili su korisnike da od pružatelja usluga očekuju vrhunsku kvalitetu mreže za neograničeni mobilni internet

Ono o čemu se nekada u mobilnim telekomunikacijama moglo samo sanjati danas je dio svakodnevice – od velike brzine prijenosa podataka do bezbrojnih aplikacija i mogućnosti. Neki se možda sjećaju kako je to izgledalo početkom tisućljeća, no za sve ostale donosimo kratak pregled i usporedbu 2005. i 2020. godine.

Videopoziv u odnosu na današnji live streaming

U Hrvatskoj je 2005. godine treća generacija mreže (3G) donijela nove usluge, veće brzine i niže cijene, ponajprije zahvaljujući ulasku na tržište Tele2. Tada je jedna od najvećih tehnoloških novotarija bio videopoziv. Danas živimo okruženi signalom 4G i 4G+, a 5G je pred vratima. Preuzimanje multimedijskih sadržaja, streaming, skidanje velikih količina podataka, online igranje – ali uvijek i svugdje. Ne možemo zamisliti život bez brzog mobilnog interneta.

Nekadašnje dopisivanje MSN-om, a sada vlada WhatsApp

U vremenu bez pametnih telefona i brzog interneta najviše online vremena provodili smo na Myspaceu, tada obožavanoj platformi vezanoj uz stolno računalo. Danas se u gotovo svakom trenutku i bilo gdje koristimo aplikacijama na mobitelima, a posebno popularnim društvenim mrežama, pa i najnovijom Tik Tok. Zanimljivo je i da je MSN za sve one s računalom 2005. godine bio ono što je danas WhatsApp za dopisivanje na mobitelima.

Mobilno, real time i s više igrača – nezamisliva sadašnjost

Prije petnaestak godina uživali smo u jednostavnim igrama poput MotoGP i Need for Speed, igrali nogomet FIFA 07 i gradili gradove u Tower Bloxxu. Bilo je zabavno, ali daleko od današnjih mogućnosti povezivanja uz online mobilne igre. Primjerice, tada je bilo nezamislivo da ćemo igrati real time online igre s desecima ljudi diljem svijeta, i to na mobitelima. Sadašnjost je donijela nove popularne igre kao što je PUBG, 'pucačina' za preživljavanje koja omogućava osjećaj kako je biti bačen na otok s još 99 igrača. Tu je i Hearthstone, igra s kartama koja vas lansira u svijet mašte, WOW tematike i neiscrpne zabave, a vole je i mlađi i stariji igrači.

Mobiteli su džepna varijanta ureda, kina i slušaonice

U 2005. mobiteli su i dalje primarno služili za pozivanje i slanje poruka te su dolazili s tek pokojom instaliranom igrom. Mobiteli u 2020., upotpunjeni brzim internetom, toliko su napredni da su postali džepna varijanta ureda, kina i glazbene slušaonice. O kvaliteti kamere ne moramo govoriti, a mobilni upload fotografija podrazumijeva se u svakom kutku države, bez obzira na to taggiramo li baku na Facebooku ili prijateljima 'podgrijavamo' Snapchat.

Tele2 mreža za spajanje bilo kada i bilo gdje

Kako god bilo 2005., danas u 2020. možeš se u svakom mjestu ili gradu povezati na Tele2 mrežu, koja je najbolja ikada, i surfati još brže na najpovoljnijem mobilnom neograničenom internetu. Naime, 98 posto stanovništva u Hrvatskoj pokriveno je 4G ili 4G+ signalom Tele2. Naravno, važno je znati da kvaliteta mobilne usluge ipak ovisi o opterećenosti mreže, jačini signala i karakteristikama uređaja te nije moguće jamčiti minimalnu brzinu ni dostupnost usluge u svako doba i na svakoj lokaciji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!