Obavijesti

Promo sadržaj

Buđenje imuniteta biljkama: kim, piskavica i slatki pelin za zdravlje

Buđenje imuniteta biljkama: kim, piskavica i slatki pelin za zdravlje
4

Mozak je glavni organ naše vitalnosti. Zauzima relativno mali dio organizma, ali troši čak 25 % energije kojom raspolažemo, čak i kada spavamo. Manje energije potrebno je probavnom sustavu i mišićima

Aktivacija imunosustava

Probavni sustav sa svom svojom korisnom florom u vidu gljivica, bakterija pa i virusa, želučana kiselina, stanične barijere naše sluzokože dišnog sustava, probavnog sustava, naša koža, limfociti, leukociti i sl., sve su to važne komponente našeg imunosustava. Najvažnije je da on bude dobro "uštiman", da na razne vanjske agense reagira adekvatno, ni preslabo ni prejako.

Mi se zapravo od bolesti branimo tako što naš imunosustav razvija upalne procese koji su dobri samo ako su akutni i djeluju kratko. Uništavaju nas tihe, duge kronične upale. U svemu tome važnu ulogu ima i naš mozak jer u njemu generiramo stres koji pak potiče lučenje kortizola, proupalnog hormona.

Biljke i imunitet

Biljke sadrže tzv., aktivne ljekovite principe, koji nas mogu zaštititi od raznih bolesti, pa i ovih respiratornih koje su sad aktualne. Imunomodularno djelovanje biljaka je najvažnije jer omogućava našem imuno sustavu da reagira adekvatno, ni prejako ni preslabo.

Hladno prešano ulje crnog kima u sebi sadrži i do 2 % eteričnog ulja timokinona. Ovo ulje pomoglo je mnogim astmatičarima, bronhitičarima, alergičarima ali i sportašima jer širi bronhije, djeluje protuupalno i što je  najvažnije djeluje imunomodulatorno.

Djeluje ono i antibaktericidno, fungicidno pa i protuupalno. S druge strane ovo ulje će nam omogućiti da lakše dođemo do potrebnog kisika, ali da bi ga vezali za hemoglobin i tako krvotokom  rasporedili po cijelom tijelu,  potrebno nam je željezo.

Najviše  organskog željeza uopće u prirodi nalazimo u piskavici koja je ujedno i važan začin.

Tako sad s pravom jako popularna biljka slatki pelin (artemisinin annua, jednogodišnji pelin, Slatka Ana), osim artemisinina, još uvijek najboljeg antimalarika, sadrži i bitne druge aktivne principe kao što su karvakrol, kvercetin, luteolin, kamfor, tujon koji djeluju baš onako kako želimo, imunomodulatorno, ali i protuupalno.

Na kraju u ovo „doba korone“ o kojoj  tako malo znamo sigurno je jedino da nam treba dobar imunitet, možda baš ovaj  imunitet s mozgom.

Vrijedi odmah pokušati s preparatima slatkog pelina tko god boluje, misli da boluje ili želi preventivno reagirati kod virusa. 

1. Macerat 14 je spoj artemisinina i timokinona i kao takav je vrlo potentan u borbi protiv virusa i bakterija.

2. Ulje crnog kima (hladno prešano) - 100 biološki aktivnih komponenti. Nazvan kao “blagoslovljeno sjeme” ovo ulje štiti pluća i podiže limfocite u organizmu.

3. Monolaurin - uništava svaki virus koji ima masnu (lipidnu) membranu izvana. Kada se monolaurin veže na virusnu ovojnicu, virus postaje osjetljiv na imunološki sustav.

4. Grapefruit kapi - prirodno rješenje, zamjena za antibiotik. Najzdraviji prirodni antibiotik koji u vrlo brzom vremenu zaustavlja gripu, prehladu, viroze, upale grla i slične bolesti. Učinkovito rješenje za borbu protiv virusa, bakterija, gljivica i jednostaničnih parazita.

5. Ulje divljeg origana - poput već navedenih Grapefruit kapi, ulje divljeg origana ima velika antibakterijska svojstva koja su vrlo učinkovita u borbi protiv raznih vrsta bakterija, gljivica i parazita.

6. Multi Active - multivitaminska mješavina hranjivih sastojaka za zaštitu organizma. Rješenje za podizanje imuniteta i jačanje organizma kako bi se oduprijelo različitim izazovima današnjice.

Ostanite zdravi, budite kod kuće i informirajte se u FitZoni.

Ovaj tekst je informativnog tipa i savjetujemo vam da se svakako posavjetujete s liječnikom prije nego donesete zaključke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve