Obavijesti

Promo sadržaj

Budi pobjednik, očisti podmorje! Germania i Nautilus u zajedničkoj akciji

Budi pobjednik, očisti podmorje! Germania i Nautilus u zajedničkoj akciji
4

Ne samo obala, već i bioraznoliko podmorje Jadrana su među najvećim bogatstvima naše zemlje.

Uživajući u čarima ljeta, nismo ni svjesni da je podmorje čisto, a time i more bistro zbog vrijednih nastojanja volontera ronioca duž cijele obale.  

Naime, vrijedni članovi ronilačkih klubova Nautilus, Sveti Roko, Ekološko - ronilačkog kluba Korčula i drugih klubova uoči i za vrijeme ljetne sezone organiziraju brojne akcije čišćenja podmorja uzduž obale i otoka.  

Upravo je navedeno ekološko djelovanje volontera Germania odlučila ovoga ljeta podržati u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, a na način da donacijom novčanih sredstava pomogne klubovima organizirati što više akcija čišćenja.  

Prvi je na red došao ronilački klub Nautilus iz Splita, koji ove godine slavi dvadesetu godišnjicu postojanja, a time i ekološkog djelovanja.  

Predsjednik kluba koji okuplja oko 60 članova, Robert Kramarić, izjavio je: „U tijeku ove sezone ćemo organizirati ili sudjelovati na najmanje 10 eko-akcija uklanjanja otpada sa morskog dna na području srednjeg i južnog Jadrana, u čemu će nam znatno pomoći i Germanijina novčana donacija. Osim samih akcija čišćenja provodimo i znanstvene i edukacijske aktivnosti. Naš tim na čelu sa dr. sc. Miroslavom Orlovom je proveo nekoliko mjerenja teških metala u morskom sedimentu kao indikatora zagađenja te testirao uređaj za uništavanje invazivnih algi caulerpi pomoću slatke vode. Također smo za tisak pripremili i drugo izdanje našeg ronilačkog priručnika.

Nakon sudjelovanja u akcijama pošumljavanja diljem Hrvatske i podrške ekološkim startupovima, ekološko djelovanje u morskom pojasu je prirodan slijed našeg društveno odgovrnog poslovanja u lokalnoj zajednici. Centralnu poziciju u toj vrsti ekoloških aktivnosti zauzimaju upravo ronilački klubovi, koji se bave ne samo konkretnim akcijama čišćenja, već i educiranjem i podizanjem svijesti javnosti.“, izjavila je Kristina Džigurski, menadžerica društveno odgovornog poslovanja u Germaniji Sport.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24
Shopaj24

Hibridni oglasnik u novom ruhu: predstavljamo vam novu verziju Shopaj24

Shopaj24, prvi hibrid medija i oglasnika, lansirao je novu verziju svoje platforme. Ovaj korak označava evoluciju prema modernijem, intuitivnijem i naprednijem iskustvu za sve korisnike