Promo sadržaj

Komentari 0

Bundevijada Vrbovsko – izložba autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskog kotara

Bundevijada Vrbovsko – izložba autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskog kotara

Vrbovsko u jesenskim mjesecima očarava svakog posjetitelja svojim raskošnim okusima i bojama, a tradicionalna 17. Bundevijada koja se održava ovaj vikend prava je prilika za posjetiti ga

Dvodnevna manifestacija u znaku bundeve održavat će se 9. i 10. listopada na otvorenom prostoru prilagođena aktualnim epidemiološkim mjerama, te će se prodajna izložba i ostali program održavati na Gradskoj tržnici i u izletištu Kamačnik. Uslijed toga posjetitelje se poziva da za svoju avanturu u Vrbovskom odaberu ugodnu odjeći o obuću.

Bogati dvodnevni program kroz koji će se posjetitelji moći doživjeti običaje i baštinu Gorskog kotara održavat će se od 10 do 18 sati.

Posjetioci će moći uživati i u kupnji bundeva, bučinog ulja, proizvoda od bundeve, domaćeg vrbovšćanskog krumpira uzgojenog u dolini rijeke Kupe, ostalih eko-etno proizvoda te kulturno-umjetničkom programu, predstavljanju starinskih i nesvakidašnjih jela, izboru za najmanju, najinteresantniju i najtežu bundevu, natjecanju za najljepši izlagački prostor te bogatoj gastronomskoj ponudi.

Poziva se sve ugostiteljske objekte, institucije, te građane da ukrase javne te svoje poslovne i privatne prostore i domove bundevama, te na taj način podrže obilježavanje tradicionalne Bundevijade u Vrbovskom.

Provest će se i vrijedni nagradni foto-natječaj za građane Vrbovskog i posjetitelje. Građani trebaju poslati fotografiju svog kutića ukrašenog bundevama, a posjetitelji fotografiju s Bundevijade, te će fotografije biti objavljene na društvenoj mreži. Prve tri fotografije građana s najviše oznaka "sviđa mi se" biti će novčano nagrađene, dok će fotografije posjetitelja koje prikupe najviše oznaka "sviđa mi se" biti prigodno nagrađene.

Kako je Bundevijada nadaleko poznata po brojnim specijalitetima i nesvakidašnjim delicijama koje je svakako vrijedno kušati, posjetiteljima će biti dostupna bogata gastro ponuda na tržnici gdje je planirano centralno održavanje manifestacije, kao i u Izletištu Kamačnik te u svim ugostiteljskim objektima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na području grada Vrbovskog.

Svi prijavljeni izlagači sudjelovati će u natjecanju za najljepši izlagački prostor, a u subotu će se birati specijalitet od buče kroz natjecanje za izbor „Najfinijeg slanog i slatkog jela“. Tradicionalno, u nedjelju će se na prostoru gradske tržnice održat izbor za najtežu, najmanju i najinteresantniju bundevu. Za dodatnu atmosferu i dobru zabavu pobrinut će se brojna folklorna društva svojim kulturno-umjetničkim programom.