Obavijesti

Promo sadržaj

Cambi pjeva za djecu oboljelu od malignih bolesti

Cambi pjeva za djecu oboljelu od malignih bolesti

Mjesec posvećen podizanju svijesti o malignim bolestima djece i svoju desetu obljetnicu rada, Zaklada Nora Šitum obilježit će humanitarnim koncertom u Kerempuhu 30. rujna 2023. s početkom u 20 sati.

Postoji pitanje koje rado postavljamo djeci: Što želiš biti kada odrasteš? U očekivanju svih onih čudesa koja prolaze maštovitim glavama, rijetko pomislimo na jedan jedini mogući odgovor u srcu svakog roditelja koji se suočio s bolesti svog mališana: "Kada odrastem, želim biti - zdrav!" U svakom djetetu koje se bori s teškom bolešću je svemir hrabrosti, nade i borbenosti. No, ono što je jednako važno kao njihova hrabrost su potpora i razumijevanje okoline. Zaklada Nora Šitum simbol je nade za mnoge obitelji jer već puno desetljeće s ljubavlju i odanošću stoje uz obitelji i djecu suočenu s malignim bolestima. Upravo je ta misija davanja, ljubavi i pomoći ono što daje snagu mnogima da ne odustanu, čak i u najtežim trenucima.  

Đani i Ivici Šitumu rujan nije samo još jedan mjesec u kalendaru. Njima je to mjesec posvećen borbi protiv dječjih malignih bolesti, mjesec kada svijet staje, sluša i djeluje. Zakladu Nora Šitum osnovali su 2013. godine po povratku iz Amerike, gdje je njihova Nora otputovala na eksperimentalno liječenje leukemije nakon što su u Hrvatskoj bile iscrpljene sve opcije. Nora fora strašni lav izgubila je bitku, ali živi i dalje kroz zakladu koja nosi njezino ime i daje Đani i Ivici snagu da nastave pomagati djeci koja se liječe od malignih bolesti i njihovim roditeljima.  

I rade to volonterski punih deset godina kroz zakladu koja pruža financijsku pomoć neophodnu za pokrivanje troškova smještaja i života obitelji tijekom liječenja djece izvan mjesta stanovanja, psihološku pomoć, organiziraju brojne javnozdravstvene manifestacije u koje su uključena djeca koja su se liječila od malignih bolesti, a kojima je potrebna socijalizacija nakon dugotrajne bolničke izolacije koje liječenje iziskuje. Kao simbol te borbe i povezanosti, Zaklada je odlučila obilježiti svoj desetogodišnji jubilej humanitarnim koncertom grupe Cambi u Gradskom satiričkom kazalištu Kerempuh, 30. rujna 2023. s početkom u 20 sati. Ovaj koncert neće biti samo glazbeni spektakl, već će svaka nota biti posveta hrabrosti svakog malog borca i njihovih obitelji. 

"Nama je zaklada naše dijete, u nju smo utkali nesalomljiv duh svoje Nore, zahvalnost koju osjećamo prema svakom čovjeku koji je bio dio te nevjerojatne lavine ljubavi i podrške koja se prelila na nas u tim teškim danima. U ovih deset godina bilo je prepreka, ali odustajanje nikada nije bilo opcija jer se vidim u svakom od tih roditelja i u svakome od te djece vidim svoje dijete", kaže upraviteljica Zaklade Nora Šitum Đana Atanasovska, pozivajući sve da im se pridruže u Kerempuhu i podrže one kojima je to najpotrebnije.  

Ulaznice za koncert grupe Cambi u Gradskom satiričkom kazalištu Kerempuh se mogu kupiti na službenoj web stranici kazališta Kerempuh ili na blagajni kazališta, od utorka do subote, od 10 do 20 sati. Cijena ulaznice je 15 eura, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je za pomoć oboljeloj djeci kojoj Zaklada Nora Šitum kontinuirano pomaže. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura