Obavijesti

Promo sadržaj

Čarobna večer u Hrvatskom školskom muzeju

Čarobna večer u Hrvatskom školskom muzeju
11

U Hrvatskom školskom muzeju jučer je predstavljen jedinstveni priručnik Pričom do glazbe. Bilo je to posebno emotivno iskustvo za autorice Željku Horvat-Vukelja i Petru Heisinger te urednicu Anu Pavlović, ali i za sve prisutne

Uz zvuke harfe, flaute i gitare predstavljen je priručniku koji je plod šestogodišnjeg iskustva autorica u provođenju nastave Glazbenih animacija u najljubavnijoj školi smještenoj u srcu Zagreba - Glazbaonici Ljubav. Ne čudi da je priručnik izazvao veliki interes obzirom da je pisan na iznimno pitak i nepretenciozan način, a govori o novim načinima senzibiliziranja djece na klasičnu glazbu.

Osim autorica, na samoj promociji o važnosti i jedinstvenosti ovog priručnika govorile su i doktorice znanosti te profesorice s Učiteljskog fakulteta, Diana Zalar i Blaženka Bačlija Sušić. Zanimljivo je spomenuti da je lektorica priručnika gospođa Mirjana Paić-Jurinić, majka najboljeg aktualnog hrvatskog pijanista Aljoše Jurinića. Promicanje ideje o jednom drukčijem pogledu na metodiku glazbenog odgoja i obrazovanja podržao je i Hrvatski glazbeni zavod pod ravnateljstvom gospođe Romane Matanovac Vučković.

Na promociju i sami priručnik nije ostala ravnodušna ni ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Štefka Batinić:

"Knjiga Željke Horvat-Vukelja i Petre Heisinger Pričom do glazbe jedinstven je priručnik glazbene pedagogije. On će zasigurno svima koji uvode najmlađe u svijet glazbe biti ne samo pri ruci nego i pri srcu, jer iz njega zrači nesvakidašnja mudrost jednostavnosti i blagotvornost riječi. Ova je knjiga prava glazba riječi – iskrena, nepretenciozna i sugestivna. Ona ne poučava metodiku putem suhoparnih pravila i teorija, nego znalački prenosi čitatelju proživljeno iskustvo rada s djecom koje će on poželjeti primijeniti u svojoj praksi. Dodatni šarm knjizi daju ilustracije koje su izradili polaznici Glazbaonice Ljubav te fotografije koje ih pokazuju „na djelu“. Poželite li čuti riječ glazbe i „uskočiti“ u učionicu Ljubavi, spojit ćete se putem QR kodova i doživjeti ono o čemu govori ova knjiga. Zaista, pravo osvježenje na području glazbeno-metodičke literature."

Svoj primjerak ovog jedinstvenog priručnika možete naručiti putem Facebooka (Glazbaonica Ljubav), Instagrama (glazbaonica.ljubav) ili putem maila (pricomdoglazbe@gmail.com).
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.