Obavijesti

Promo sadržaj

Čeka nas novi toplinski val. Provjerite najučinkovitije načine hlađenja!

Čeka nas novi toplinski val. Provjerite najučinkovitije načine hlađenja!
5

Krajnje je vrijeme da razmislimo o svim dostupnim načinima hlađenja

Novi tjedan je pred nama, a s njime i najave novog toplinskog vala. Već od utorka temperature će biti iznad 30°C,  a čini se da će se vrlo visokima ostati sve do kraja sezone. Iskoristite kratkotrajno osvježenje i pripremite se za ugodan ostatak ljeta - razmislite o svim dostupnim načinima hlađenja.

Znate li da ne postoji točna definicija toplinskog vala jer na sam osjećaj vrućine, uz apsolutnu temperaturu zraka, utječe i nekoliko različitih faktora Izrazito je važna i relativna vlažnost, a naša tolerancija ovisi i o tome u kojem će nas dijelu ljeta zateći. Ipak, o valu se obično govori kada maksimalna dnevna temperatura 3 uzastopna dana prelazi 30°C.

Kako se ohladiti? Ako ništa ne pomaže, nova klima je uvijek dobra ideja...

Velika vrućina potiče razdražljivost, umor, poteškoće s disanjem i manjak koncentracije i neizmjerno je važno da za vrijeme ekstremno visokih temperatura imamo osiguran ugodan stambeni i radni prostor. Kratkotrajnu pomoć donijet će vam zamračenje prostorija, ranojutarnje zatvaranje prozora ili ventilator, ali jedino je klima ta koja će dugoročno učiniti vaš život podnošljivim i tijekom ekstremno visokih temperatura.

Iz perspektive potrošača – koji su logični koraci? Za početak,  ključno je prikupiti sve važne informacije prije konačne odluke o kupnji. Na Jeftinije.hr redovito pratimo sve najvažnije podatke o sezonskim trendovima, a višegodišnje praćenje detaljnih podataka o potražnji i kupovnim navikama omogućuje nam precizne projekcije i prognoze. U upravo na temelju tih analiza, na vrhuncu svakog toplinskog vala primjećujemo povećanje potražnje upravo za klima uređajima!

Povećanje potražnje za klima uređajima u web trgovinama je naraslo za 284%!

 

U Hrvatskoj je, u razdoblju od 16.6. 2021. do 22.6.2021., online potražnja za klimama narasla za nevjerojatnih 284%  i to u odnosu na samo tjedan ranije. Porast potražnje poklopio se upravo s prvim toplinskim valom. 

Ako ste planirali pobrinuti se za bolje i učinkovitije hlađenje svojih životnih prostora – sada je vrijeme da iskoristite najbolje ponude i pridružite se gomili kupaca klima uređaja!

Potrošači najčešće biraju …

Svi podaci upućuju na to da za vrijeme toplinskih valova potražnja za klimama naglo raste. Zanima vas – za kojim točno modelima klima? Među domaćim potrošačima na prvom se mjestu našao prijenosni klima uređaj Loco Air Cooler Mini. Iz podataka je zanimljivo primijetiti da je ta mala prijenosna klima jako tražena i u ostatku regije - po pitanju potražnje, najpopularnija je i u susjednoj Sloveniji. 

Loco Air Cooler Mini prijenosni klima uređaj

 

Najtraženiji proizvodi u kategoriji KLIMA UREĐAJI na platformi Jeftinije.hr:

Koji su najtraženiji brendovi klima?

U lipnju smo primijetili da su domaći potrošači daleko najviše pretraživali klima uređaje brenda VIVAX koji značajno prednjači pred ostalima. Slijedile su marke: TOSHIBA, INNOVAGOODS, GREE i LG. 

Koliko su potrošači spremni izdvojiti za novi klima uređaj?

Iako je najpopularniji model prijenosni mini klima uređaj čija je cijena 299 kn, prema podacima Jeftinije.hr, prosječni iznos kojeg su hrvatski potrošači spremni izdvojiti za kvalitetno i učinkovito hlađenje doma u posljednja je dva tjedna iznosio 2.061 kn.

Što možemo zaključiti? Sa svakom najavom novog toplinskog vala potrošači se nalaze u niskom startu, spremni za brzu kupnju novog klima uređaja za kojima potražnja raste baš poput ljetnih temperatura!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve