Obavijesti

Promo sadržaj

Cijena zlata skočila na jednogodišnji maksimum!

Cijena zlata skočila na jednogodišnji maksimum!

Zabrinutost zbog financijskog zdravlja banaka izazvala je pomutnju u vezi zlata. Kada su američke banke kao što su Silicon Valley Bank i Signature Bank najavile probleme s insolventnošću, a zatim se pojavile vijesti da je Europska banka Credit Suisse također u nevolji, trgovci su pohrlili ka sigurnoj imovini.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako trgovati cijenom zlata na online burzi (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom zlata online” preuzmite ovdje.

Međutim, od tada su intervenirale svjetske središnje banke, vlade i komercijalne banke. UBS je pristao kupiti Credit Suisse uz financijsku potporu švicarske vlade. Fed je pružio pomoć pogođenim bankama i čini se da je kriza, barem za sada, gotova.

No, cijena zlata ostaje visoko u odnosu na cijenu iz 2000. godine i blizu je rekordno visokih razina iz 2017. godine.

Postoje i drugi čimbenici koji povećavaju popularnost zlata. Bankarska mini kriza prisilila je svjetske središnje banke da preispitaju svoj pogled na kamatne stope. Veće kamatne stope mogu vršiti pritisak na

bilance banaka, pa se, kako bi se spriječila potencijalna sistemska bankarska kriza, svi slažu da bi svjetske središnje banke poput FED-a trebale prestati podizati stope.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom zlata online” preuzmite ovdje.

U nestabilnom gospodarskom okruženju usred visoke inflacije i geopolitičkih napetosti između SAD-a, Rusije i Kine, zlato postaje još privlačnije. Rusija, Kina i njihovi saveznici nastoje okončati dominaciju dolara širom svijeta, a prema Svjetskom vijeću za zlato, središnje banke kupuju rekordne količine zlata u ovim nesigurnim vremenima.

Izvori: MT4 platforma, Reuters, Saxo

CFD-ovi su kompleksni visoko spekulativni instrumenti, koji donose visoki rizik brzog gubitka novca zbog financijske poluge ili zaduživanja. Trebate dobro razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju i možete li podnijeti visoki rizik od gubitka svog vašeg investiranog kapitala. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ukoliko nastavite investirati u ugovore za razliku (CFD) na virtualne valute, zapamtite da su vrijednosti izuzetno volatilne i mogu rezultirati značajnim gubicima kroz kratko razdoblje. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope
PROMO

Do kraja tjedna u Zabi dostupni stambeni i gotovinski krediti uz niže kamatne stope

Proljetna akcija na stambene i gotovinske kredite u Zagrebačkoj banci dostupna je do kraja tjedna – 19. travnja 2024. Za vrijeme trajanja kampanje, klijentima svih banaka na raspolaganju su stambeni i gotovinski krediti uz snižene fiksne kamatne stope.

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija
PROMO

Najbolje od zadnjeg dana festivala – donosimo kratki pregled s Dana komunikacija

Posljednji dan ovogodišnjega izdanja festivala još dugo nećemo zaboraviti i učvrstili smo stav da Dani komunikacija na svoju pozornicu dovode najzanimljivije sugovornike i najbolje od domaće industrije.
Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte
PROMO

Na Danima komunikacija objavljeni dobitnici nagrada za najefikasnije marketinške projekte

U glamuroznoj atmosferi na glavnoj pozornici Dana komunikacija u Rovinju dodijeljene su prestižne statue marketinškog natjecanja Effie.