Citadela je biser gastronomske ponude autohtonih baranjskih jela | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Citadela je biser gastronomske ponude autohtonih baranjskih jela

Citadela je biser gastronomske ponude autohtonih baranjskih jela
13

Kroz 41 godinu rada restorana uložen je trud kako bi se održala autohtona tradicija u uređenju interijera i eksterijera, ali i u gastronomskoj ponudi tradicionalnih baranjskih jela

Želite li okusiti prave mirise i ukuse Baranje? Restoran Citadela je baranjski restoran s najdužom tradicijom. U vlasništvu je obitelji Lazar 41 godinu, već tri generacije.  Smješten je u malom baranjskom selu  Vardarac, nedaleko od Osijeka i Kopačkog rita. U samim počecima poslovanja restoran je brojao svega tridesetak sjedećih mjesta, no s godinama ulaganja i truda taj broj je drastično narastao te danas broji preko 250 sjedećih mjesta koja uključuju tri unutarnje sale, zatvorenu terasu te otvorenu sjenicu. 

Kroz godine rada restorana uložen je trud kako bi se održala autohtona tradicija uređenja interijera i eksterijera, ali i gastronomska ponuda tradicionalnih baranjskih jela. Ambijent restorana je uređen rustikalno u duhu prošlih vremena. Posebno zanimljiva je otvorena sjenica koja je izrađena na tradicionalan način s krovom od trske, stupcima od greda starih preko sto godina, te je popločena starom ciglom. Po pitanju gastronomske  ponude izdvojili bismo tradicionalni fiš paprikaš pripravljan godinama po tradicionalnom tajnom receptu obitelji Lazar koji je prenošen s koljena na koljeno.

"Unatoč veličini restorana, gostima uvijek savjetujemo da najave svoj  dolazak, pogotovo ako dolazite kao grupa. Također, ako će odabir gosta biti  neko od ponuđenih specijaliteta kuće, dobro se najaviti jer se ili neka jela kuhaju isključivo po narudžbi i za određeni broj gostiju ili pak im je potrebno duže vremena za pripremu. A mi volimo da su svi naši gosti zadovoljni", kažu u restoranu. 

U ponudi su jela od riječne ribe, od kojih bismo izdvojili šarana u rašljama na baranjski način, kečigu na žaru i žablje krakove. Kečiga ( lat. Acipenser ruthenus) je iznimno ukusna riba koja se rijetko može naći u restoranskoj ponudi, a u Citadeli se kečiga može kušati tijekom cijele godine. Po tome je Citadela jedinstvena u cijeloj Baranji, a i šire. Nekoć je kečiga bila dio carskoga jelovnika u Kini, a u drevnoj Grčkoj slovila je kao najplemenitije jelo. Spada u obitelj jesetri i karakterizira ju duguljasto tijelo i glava u obliku rila. Osim ribljih jela u ponudi su razne delicije od mesa divljači, jela s roštilja te bogata ponuda vegetarijanskih i veganskih jela. Sva jela su pripremljena s domaćim baranjskim sastojcima. Radno vrijeme restorana je u od nedjelje od četvrtka od 9 do 23 sata, a petkom i subotom od 9 do jedan ujutro, kada je i zabava s tamburašima. 

Sve informacije mogu se dobiti na telefon 031/753 184.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu
PROMO

5 najčešćih pitanja vezano uz pojavu vlage ili plijesni u kući/stanu

Kupaonica, kuhinja, suterenski i podrumski prostori, ali zapravo u svim prostorima u kojima boravimo trebamo osigurati adekvatan protok zraka kako bi isključili mogućnost nastanka vlage, a time i plijesni

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom
PROMO

Savršena kombinacija: tanko i lagano prijenosno računalo s velikim zaslonom

Napravljeno od neobičnog materijala Ceraluminuma i sa superiornim mogućnostima umjetne inteligencije, ovo će prijenosno računalo osvojiti vaše srce
Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit
PROMO

Dugoročna studija BMC otkrila kako ukloniti celulit

BMC Complementary Medicine and Therapies je znanstveni časopis porijeklom iz Ujedinjenog Kraljevstva (Velika Britanija) koji izdaje izdavačka kuća BioMed Central