Obavijesti

Promo sadržaj

Croatia osiguranje oprema varaždinske osnovnoškolce

Croatia osiguranje oprema varaždinske osnovnoškolce
2

Više od 10.000 osnovnoškolaca u 33 osnovne škole u Varaždinskoj županiji dobit će 1545 Arduino setova za razvoj znanja programiranja i logičkog razmišljanja

Donacijom vrijednom ukupno 200.000 kuna Croatia osiguranje financiralo je većinu potrebnog iznosa za nabavu nastavnog kompleta s kojim će varaždinski osnovnoškolci moći učiniti prve pokušaje programiranja i razvijati logičko razmišljanje. Svaka škola dobiva setove za cijelu generaciju učenika, čime se postiže ravnopravan pedagoški standard, a najviše ih stiže u osnovne škole Ludbreg, Ivanec i Novi Marof. Arduino setovi jedan su od najnaprednijih dostupnih obrazovnih alata s kojim će učenici varaždinske županije imati priliku razviti sve svoje potencijale u STEM disciplinama. 

„Croatia osiguranje aktivno je uključena u niz društveno korisnih projekata koji trajno podižu kvalitetu života zajednice, pogotovo na području obrazovanja. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao partner i najbolji osiguratelj brojnih škola i što imamo priliku podržati njihove napredne programe edukacije putem ove vrijedne tehnološke donacije”, poručio je regionalni direktor za korporativne klijente, Ivan Jurina. 


 “Društveno odgovorno poslovanje i održivost usko su vezani  uz temeljnu djelatnost, vrijednosti i osobnost Croatia osiguranja, a diljem Hrvatske godišnje ulažemo u više od 250 sponzorskih i donacijskih projekata. Posebno nam je drago što smo upravo u Varaždinskoj županiji mogli uložiti u budućnost najmlađih naraštaja. Ono što znaju naši klijenti, partneri i suradnici, zajednica i ono što znamo mi, zaposlenici – jednostavno je: dobro je biti u Croatiji”, poručila je regionalna direktorica Croatia osiguranja, Ivana Krobot. 
Ova vrijedna akcija podržava visoke standarde u obrazovanju Varaždinske županije koja je i prije pokazala da potiče razvoj informatike, novih tehnologija u obrazovanju i područja STEM-a, pa je tako prošle godine za učenike osnovnih škola nabavljeno i 1440 BBC micro bitova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Arduino set koji stiže varaždinskim osnovnoškolcima je jednostavan obrazovni alat koji se sastoji od hardwarea (matične ploče, raznih elektroničkih uređaja poput svjetlećih dioda, otpornik, senzora) i softwarea u vidu jednostavnog programskog jezika koji učenici mogu lako savladati. Učenici će samostalno biti u prilici kreirati jednostavne robotiće ili isprogramirati matičnu pločicu da obavlja sitne zadatke (prepoznaje pokrete, pali i gasi svjetla, otvara i zatvara vrata...). Na taj način neposredno i kroz igru, imat će priliku shvatiti osnove programskih jezika i primjene programiranja, a Arduino setovi prikladni su za rad u području informatike, tehničkog odgoja, matematike i fizike. 


Croatia osiguranje predstavlja više od 130 godina iskustva i bogate povijesti, stručnosti i napretka u poslovanju, pouzdanih partnerstava te financijske stabilnosti i predvodništva u inovacijama. Dugotrajnim sudjelovanjem u društvenom životu zajednice putem donacija i sponzorstava Croatia osiguranje doprinosi razvoju te općenito boljoj kvaliteti života u Republici Hrvatskoj. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.