Obavijesti

Promo sadržaj

U subotu 2.7. u Bolu počelo svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci u disciplini slalom

U subotu 2.7. u Bolu počelo svjetsko prvenstvo u jedrenju na dasci u disciplini slalom
4

Zlatni rat na pet dana okupirali najbolji profesionalni slalom windsurferi na svijetu, vode Francuz Goyard i prošlogodišnja pobjednica Wennekes, Marotti četvrti

Prvi plovovi u regati svjetskog prvenstva u windsurfingu započeli su u poslijepodnevnim satima u Bolu na Braču, usporedo s pojavom prilično jakog maestrala koji je došao kao naručen za prvi dan regate i nakon toplinskog vala. S izvrsnom prognozom i za iduće dane natjecanja i startom regate na jednoj od najljepših plaža na svijetu Bol po treći put opravdava svoju poziciju u prvenstvu kao jedno od najatraktivnijih mjesta za windsurfing u svijetu.  

Treća godina PWA donosi impresivnu startnu listu od 75 muškaraca i 23 žene među kojima su i Nicolas Goyard, William Huppert, brat i sestra Pierre i Marion Mortefon, te prošlogodišnji pobjednici Maciek Rutkowski i Sara Wennekes. Od domaćih su natjecatelja prijavljeni Enrico Marotti, Matko Jovanović, Mistral Matulja i Urška Kavčić Desnica.   

Nakon odvoženog prvog seta eliminacija u vodstvu su Francuz Goyard, ukupni pobjednik prošlogodišnjeg prvenstva, te Sara Wennekes iz Nizozemske koja je 2021. osvojila Bolsku regatu u ženskoj konkurenciji. Enrico Marroti, naš najbolji natjecatelj, zasad je na odličnom četvrtom mjestu. Iako ćemo pobjednika regate saznati tek u srijedu već su danas gledatelji i turisti tijekom cijeloga popodneva imali prilike pratiti natjecanje najboljih svjetskih windsurfera slalomaša, koji su kroz regatno polje od Zlatnog rata prema Bolu jurili brzinama i do 40 milja na sat.  

I sami su natjecatelji zadovoljni uvjetima, što nam je potvrdila i prošlogodišnja svjetska prvakinja u disciplini, Marion Mortefon iz Francuske:  „Sretna sam da sam ovdje, spot je zaista lijep, vidim da će uvjeti biti dobri sve dane sa zapadnim vjetrom koji izgleda odlično, nadam se da ćemo uživati i nadam se da ću uspjeti pobijediti i ovoga puta“ rekla je.  

S njom se slaže i zemljak Nicolas Goyard: „Nova je sezona i krećemo ispočetka ali nadam se da ću uspjeti ponoviti prošlogodišnji uspjeh, posebno na foil dasci. Veselim se regati. Bol mi se sviđa, lijepo je mjesto, lijepa plaža i dobar vjetar – dobro mjesto za jedrenje na dasci“ rekao je Goyard koji je ove godine prvi puta u Hrvatskoj.  

Ove se godine na PWA ne natječu mlade hrvatske nade Palma Čargo i Ian Anić koji se na regati u Nizozemskoj disciplini pripremaju za olimpijske igre u IQ foil disciplini. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.