Obavijesti

Promo sadržaj

Dizajnerski inozemni projekt ŠMID i Obrtnici za poznatog modela Elisabeth Mas

Dizajnerski inozemni projekt ŠMID i Obrtnici za poznatog modela Elisabeth Mas
7

Škola za modu i dizajn iz Zagreba ostvarila je svoj novi dizajnerski san, preselila je svoju kreativnost izvan granica Hrvatske i spojila je tradicijske tehnike sa modernim dizajnom

Riječ je o inozemnoj suradnji sa španjolskim modelom, dizajnericom i influensericom Elisabeth Mas koja trenutno živi u Istanbulu. Ravnateljica škole Maja Dadić Žeravica uspjela je ostvariti suradnju sa Elisabeth budući da je sama njezina pratiteljica na instagramu, kako navodi, zbog njezine jednostavnosti, autentičnosti i izraženoj umjetničkoj strani ličnosti.

Suradnja se dogodila kada je Elisabeth Mas tražila preko svog instagram storija tko joj može napraviti jednu originalnu tapiseriju. Naravno, ravnateljica Maja Dadić Žeravica joj se javila, ali ipak s obzirom da je riječ o Istanbulu, postojao je „brži prst“ od nje. Stoga je dogovorila jedan drugi dizajnerski detalj za njezin dom – jastučnice za spavaću sobu. Ravnateljica je u sljedećem koraku okupila tim kojeg su činile akademska slikarica Marija Kasum, nastavnice iz Odjela za kreativno tkanje Nevenka Papac, Mira Pozaić i Ankica Lasić te nastavnica Ivanka Knežević iz modne tehnologije.

Elisabeth je zadala okvire poput tehnike izrade punchanjem, hrvatski taftanjem i boja oko kojih se stvarala priča poput tamno crvene (bordo), zatim vrlo zasićene tamno žute boje, boje senfa i nekoliko tonova boje pijeska u drugom planu. Navedeni neutralni tonovi su bili nenametljivi i odlično su povezali ostale elemente u funkcionalnu cjelinu koje prevladavaju u njezinoj spavaćoj sobi koja ima iznimno specifičan vizualni karakter. Akademska slikarica Marija Kasum kompoziciju je radila uzimajući u obzir  sve već postojeće vizualne elemente interijera sobe. Idejne skice su sve rađene digitalno što je bilo odlično jer se u kratkom roku moglo ponuditi više rješenja. S obzirom na popularnost Elisabeth Mass u Španjolskoj i Turskoj napraviti proizvod koji će zadovoljiti sve standarde a opet zadržati kvalitetu hrvatskog proizvoda najveće vrijeme je izdvojeno za istraživanje materijala za izradu jastučnica kako bismo došli do tkane podloge od finog češljanog pamuka. Kako bi cijeli proces bio do kraja profesionalan i orginalan uključila se i Obrtnička komora Zagreb sa obrnicima koji izrađuju ukrasne kutije te cvjećarima i aranžerima na čelu Ele Petrinić. Finalno pakiranje i sam izgled pakiranja su osmislili obrtnici da bi proizvod bio na najvišem nivou. Svima je cilj bio samo jedno plasirati hrvatski proizvod na najbolji mogući način sa potpisom Škole za modu i dizajn i zagrebačkih obrtnika.

Škola za modu i dizajn je napravila sinergični iskorak u povezanosti nastavnika i učenika, zanimanja, dizajna, umjetnosti, obrazovanja ali I neizostavnih zagrebačkih obrtnika i onoga što zahtijeva današnje tržište, a to su originalnost i inventivnost.                         

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.