Obavijesti

Promo sadržaj

Dobra armatura kuću čuva!

Dobra armatura kuću čuva!

Vodimo vas u velikogoričku armiračnicu Inter STEEL

Ekipa emisije Koordinacija u novoj Temi tjedna zaputila se prema Velikoj Gorici u posjet tamošnjoj armiračnici. U toj se tvornici koja se sastoji od tri proizvodne hale proizvode čelične armature svih veličina i oblika. Armatura je čelična šipka koja se koristi kao naprava za zatezanje u betonu i zidanim konstrukcijama te služi za ojačavanje i pomoć betonu pod napetostima. Armatura se ovisno o potrebi pojavljuje u oblicima šipke, koluta, armaturne mreže, spirale, prstenova…

Armirani beton kao građevni materijal pojavio se sredinom 19. stoljeća. Od tada do sredine 1970-ih u njemu se zbog jednostavnije proizvodnje koristila glatka armatura. U posljednje je vrijeme standard u graditeljstvu rebrasti betonski čelik, premda se još ponegdje mogu pronaći i elementi glatke armature.

Nedavni potresi u Zagrebu i na Banovini interes kupaca očekivano su usmjerili prema građevinama koje su statički otporne. Upravo su takve one koje u sebi sadrže armirano betonsku konstrukciju koja je samo naizgled kruta, ali u stvarnosti može izdržati znatne elastične pomake.

U novoj Koordinaciji saznajte što je još, osim stručnog projektiranja, izrade i nadzora, ključno za izradu dobrih armirano betonskih konstrukcija. I zapamtite: Dobra armatura kuću čuva!

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.