Obavijesti

Promo sadržaj

Dobrodošli u digitalnu budućnost: Posjet zubaru više neće biti isti!

Dobrodošli u digitalnu budućnost: Posjet zubaru više neće biti isti!
4

Ne ovo nije početak nekog SF scenarija, ovo je nešto što se već sada događa. Digitalizacija dentalne medicine nudi mogućnosti koje do prije nekoliko godina nismo mogli ni zamisliti

Što sve donose roboti i digitalizacija tek ćemo otkriti, ali jedno je sigurno - digitalna budućnost je već počela.

VIDEO

Zamislite stomatološku ordinaciju ili dentalni centar budućnosti. Zamislite maksimalnu udobnost, maksimalnu brzinu i maksimalnu kvalitetu usluge. Zamislite da je sve automatizirano, digitalizirano i da je robot zadužen za mnoge poslove. Zamislite tu digitalnu budućnost. Znate li da to više ne morate zamišljati, znate li da je digitalizacija dentalne medicine već počela.

DIGITALNA TEHNOLOGIJA - UDOBNOST NA PRVOM MJESTU

Ono što nam roboti, digitalizacija i automatizacija donose je udobnost, ali i brzina, kvaliteta i preciznost svega što rade. Tako je i u dentalnoj medicini. Najmoderniji strojevi su već prije nekoliko godina preuzeli izradu najkvalitetnijih mostova, krunica i ljuskica. Njihov se dizajn preselio u digitalni svijet gdje se, s nevjerojatnom preciznošću i kvalitetom, dizajniraju i najmanji detalji na zubima. 
Sve se to čini potpuno futuristički i nerealno, ali mi smo zavirili u jedan takav centar i oduševili se mogućnostima koje donosi digitalna budućnost.

Jedan takav high-tech dentalni centar je Štimac centar dentalne medicine u Zagrebu.  Njihov je imperativ postavljati trendove, ne samo u educiranju svog stručnog osoblja, nego i u uvođenju modernih tehnologija u dentalnu medicinu. 
Uz najmodernije opremljene ordinacije i dijagnostiku, ovaj se centar ponosi i potpuno automatiziranim i digitalnim procesom skeniranja zubi, dizajna mosta, krunice ili ljuskice te njihove izrade. Cijeli taj proces traje manje od 24 sata, a sve počinje intraoralnim skenerom

To je jednostavnije rečeno sken ili kamera koja za par minuta snima cijeli zubni niz. Preciznost takvog skeniranja zubi, odnosno uzimanja otiska je toliko velika da se ne može usporediti s načinom na koji smo to dosad radili“, rekla je Maja Jagodić-Štimac, dr.med.dent. Uz jednostavno snimanje, ova tehnologija budućnosti doktorima u Štimac centru omogućuje iznimnu preciznost i bržu obradu puno više podataka u većoj rezoluciji. 


 NOVI ZUBI U SAMO 24 SATA

Nakon skeniranja, doktor u realnom vremenu može urediti sliku koju digitalnim putem šalje dentalnim tehničarima u laboratorij centra. Tamo tehničar dizajnira zube u posebnom programu u kojem može do najmanjeg detalja doraditi most, krunicu ili ljuskicu za pacijenta. Dizajn se nakon toga digitalno šalje glodalici koja u samo nekoliko sati izradi dizajnirani zub. Na samom kraju tehničar dorađuje izrađene zube kako bi se dobio onaj estetski “final-touch”. Ovaj moderan, potpuno digitaliziran, proces ubrzao je svaku od radnji unutar ovog tzv. 3D digitalnog lanca.

Kada se sve to uzme u obzir, ova revolucionarna tehnologija nam znatno skraćuje vrijeme boravka u ordinaciji, a što je još bitnije donosi nam iznimnu ugodnost i i bezbolnost prilikom uzimanja otiska zubi. Što se preciznosti i učinkovitosti tiče, cijeli digitalni proces potpuno je neusporediv naspram dosadašnjih načina i tehnika u stomatologiji.


OTISNE MASE SU PROŠLOST

Ako vam je stomatolog ikada uzimao otiske zubi, znate koliko to može biti neugodno. Uvođenjem moderne tehnologije i digitalizacijom dentalnih centara i ordinacija, više nema ni otisnih masa, ni starih gipsanih modela koji su krasili mnoge ordinacije. Naposljetku mijenja se i mišljenje o stomatološkim postupcima kao o neugodnom i mukotrpnom iskustvu. Ova napredna, gotovo futuristička, tehnologija budućnost je dentalne medicine. Upravo se zato i stručni tim Štimac centra već odlučio zakoračiti u budućnost koju donosi digitalna stomatologija.

Želite li i vi posjetiti ovaj digitalni dentalni centar budućnosti, naručite se na prvi pregled putem ovog obrasca

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.