Obavijesti

Promo sadržaj

Dobrovoljnu mirovinsku štednju ugovorite već danas za bolji životni standard u mirovini

Dobrovoljnu mirovinsku štednju ugovorite već danas za bolji životni standard u mirovini
3

Ako svakog ponedjeljka kad budilica zazvoni pomislite kako jedva čekate mirovinu da biste putovali svijetom, uživali u vikendici ili radili nešto treće – niste jedini!

Mirovina predstavlja zasluženo vrijeme za uživanje, no da bi se to ostvarilo, potrebno je na vrijeme uzeti stvari u svoje ruke. Danas birajte bolje sutra. Ulažite u dobrovoljnu mirovinsku štednju jer to je izvrstan put do ostvarenja vlastitih želja.

Pet razloga zbog kojih je dobrovoljni mirovinski fond odlična ideja: 

  1. Država dobrovoljnu mirovinsku štednju potiče s 15% na sve uplate u jednoj kalendarskoj godini, do najviše 750 kuna godišnje.
  2. Nema zdravstvenih ili dobnih ograničenja pri učlanjivanju i sami birate trajanje uplata u fond.
  3. Samostalno prilagođavate visinu i dinamiku uplata prema svojim trenutnim mogućnostima.
  4. Uplate nisu obvezne i nema opomena.
  5. Sva uplaćena sredstva vaše su osobno vlasništvo te su u cijelosti nasljedna. 

Trajanje članstva u dobrovoljnom mirovinskom fondu nije ograničeno.
Važno je znati i da se prestankom uplata ili neredovitim uplatama članstvo u fondu ne prekida, nego postojeća sredstva na računu i dalje ostvaruju prinose. Članstvo u fondu ne ovisi o radnom odnosu, a za uplate se ne obračunavaju ulazne naknade. Korištenje sredstava moguće je već od 55. godine života za sve koji su postali članovi dobrovoljnog mirovinskog fonda nakon 1. siječnja 2019., a svi oni koji su to postali prije tog datuma, mirovinu mogu početi koristiti s navršenih 50 godina života, s time da je cilj štedjeti što dulje.  Više informacija potražite na web stranici Croatia dobrovoljnih mirovinskih fondova

Kada je najbolje vrijeme za početak ulaganja u dobrovoljni mirovinski fond?

Jednostavno rečeno, što prije to bolje. Naime, što prije počnete ulagati svoj novac na ovaj način, i efekt ulaganja bit će veći. Naravno, nikada nije kasno za početak ulaganja u dobrovoljnu mirovinsku štednju. Zanima li vas informativni izračun toga koliko možete uštedjeti počnete li sada, ovaj kalkulator iznimno je praktičan alat. 

Primjeri izračuna

Marija je počela ulagati u dobrovoljni mirovinski fond s 30 godina i njezina mjesečna rata iznosi 200 kuna, što znači da godišnje uplati 2400 kuna. Ovaj primjer izračuna u skladu je sa strategijom ulaganja CO Dobrovoljnog mirovinskog fonda.

  • Sa 60 godina, Marija će ukupno imati 134.734 kune, od čega će ona uplatiti samo 72.000 kuna, a 62.734 kune dobit će kroz DPS i zaradu na prinosu.
  • Sa 70 godina, Marija će imati ukupno 213.536 kuna, od čega će ona uplatiti samo 96.000 kuna, a 117.536 kuna dobit će kroz DPS i zaradu na prinosu.

* Radi jednostavnosti prikaza i informativnog karaktera u kalkulatoru je korištena ista stopa prinosa za sve godine od 3%, iako on oscilira kao posljedica promjena cijena financijskih instrumenata, uz pretpostavku redovitih uplata i državnih poticajnih sredstava od 15% do maksimalno 750 kuna godišnje.

Darko je počeo također ulagati s 30 godina, ali mjesečno uplaćuje 417 kuna, što znači da godišnje uplati 5004 kune. Ovaj primjer izračuna u skladu je sa strategijom ulaganja CO 1000A DMF-a.

  • Sa 60 godina, Darko će imati ukupno 398.917 kuna, od čega će on uplatiti samo 150.120 kuna, a 248.797 kuna dobit će kroz DPS i zaradu na prinosu.
  • Sa 70 godina, Darko će imati ukupno 725.306 kuna, od čega će on uplatiti samo 200.160 kuna, a 525.146 kuna dobit će kroz DPS i zaradu na prinosu.

* Radi jednostavnosti prikaza i informativnog karaktera u kalkulatoru je korištena ista stopa prinosa za sve godine od 5%, iako on oscilira kao posljedica promjena cijena financijskih instrumenata, uz pretpostavku redovitih uplata i državnih poticajnih sredstava od 15% do maksimalno 750 kuna godišnje.

Gdje ugovoriti Croatia dobrovoljnu mirovinsku štednju?

Croatia dobrovoljnu mirovinsku štednju možete ugovoriti online ovdje  te u svim poslovnicama Croatia osiguranja, Hrvatske poštanske banke, Sberbanka, OTP banke, Financijske agencije i Slatinske banke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu
PROMO

Bujanje tržišta nekretnina na Kvarneru: Opatija u fokusu

Opatija i Kvarner postaju nekretninska oaza. Blizina mora, bogata kultura i rastuća ponuda privlače pažnju investitora i ljubitelja mediteranskog načina života

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija
PROMO

Trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija

Deseto izdanje ovog festivala obilježeno je punim festivalskim dvoranama i fantastičnom energijom, a racionalna iracionalnost, predvidiva nepredvidivost i zapečatili su dojmove s ovog tipično-netipičnog festivala.
Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...