Obavijesti

Promo sadržaj

Domaći med ljude hrani i od bolesti brani, a znamo i gdje kupiti ovaj vrhunski proizvod

Domaći med ljude hrani i od bolesti brani, a znamo i gdje kupiti ovaj vrhunski proizvod
1

OPG Domed iz Ludbrega već se 30 godina bavi proizvodnjom pčelinjih proizvoda. Oni stvaraju šampione koji osvajaju nagrade – lipov i bagremov med, koje možete pronaći na policama Konzuma

VIDEO

Med je među savršenim proizvodima prirode i od davnina koristi čovjeku. Koliko je ljekovit, svjedoči i liječenje pčelinjim proizvodima (medom, propolisom, peludom i matičnom mliječi). Ne kaže se uzalud da med hrani i od bolesti brani, pa je u ovo vrijeme kad nam prijete prehlade uvijek u jelovnik dobro dodati žlicu meda. 
Postoje razne vrste, a okus i vrste meda diktira podneblje na kojem su pčele na ispaši. Uvijek je preporuka kupovati med od domaćih proizvođača, u čiju se kvalitetu lakše možete uvjeriti te zato što neke uvozne vrste mogu sadržavati pelud biljaka koje vam možda i neće odgovarati jer ih nema u našem podneblju.


OPG Domed iz Ludbrega već se 30 godina bavi proizvodnjom pčelinjih proizvoda, a vrcanje meda postalo je svakodnevica i obiteljska tradicija. 
- Tijekom tog vremena nastojali smo proširiti pčelarski okvir u tehnološkom i količinskom smislu. Tako smo od samo tridesetak vlastitih košnica narasli na 250, a danas je tijekom godine u proizvodnju i pakiranje uključena cijela naša obitelj - objašnjava Martina Matanović i dodaje kako uz med od bagrema s ludbreškog područja, zahvaljujući seljenju pčela, proizvode i med od amorfe, metvice, lipe, uljane repice, vrijeska te cvjetni i med od kestena. 

- Od samog početka osnovna je misija obrta proizvodnja mednih proizvoda najbolje kvalitete. Kako bismo to potvrdili, sudjelujemo na mnogim natjecanjima - ističe Martina Matanović i dodaje da je OPG Domed na međunarodnom natjecanju Zagimmed u Zagrebu osvojio priznanje šampion kvalitete za lipov med, posebno priznanje za med amorfe te srebrnu medalju za med od metvice, a ove su godine na natjecanju u Zagrebu osvojili oznaku "Plavi ceker" za najbolji med od bagrema.

No usprkos proizvodima vrhunske kvalitete, i OPG Domed našao se u nezavidnoj situaciji.
 - Zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom te nemogućnosti plasmana meda putem nekadašnjih kanala, kao što su sajmovi, izložbe, prodaja na kućnom pragu i školama, suradnja s Konzumom pomogla nam je u realizaciji prodaje našeg meda, a ujedno je to promocija obrta - objašnjava Martina Matanović i dodaje da je, zahvaljujući projektima kakve provodi Konzum, primjetan veliki pomak u popularizaciji hrvatskih proizvoda. 
- Veliko je zadovoljstvo biti dio projekta Najbolje iz Hrvatske i imati mogućnost plasmana izvrsnih proizvoda, koje proizvodimo s puno pažnje i ljubavi, na hrvatsko tržište - naglašava Martina Matanović.

Upravo su prepoznavanje truda i rada domaćih poljoprivrednika i OPG-ova te dugogodišnja podrška razvoju hrvatske poljoprivrede na zadovoljstvo kupaca diljem Hrvatske ključne strateške odrednice u poslovanju Konzuma. 
- Svjesni važnosti ne samo očuvanja tradicije renomiranih hrvatskih proizvođača nego i nužnosti daljnjeg poticanja novih, posebno malih proizvođača, želimo pružiti ruku i biti partner svim pojedincima i obiteljima koji naporno rade i stvaraju čineći našu zajednicu bogatijom. Zato mi je posebno drago što smo putem natječaja Najbolje iz Hrvatske dodatno proširili našu ponudu vrhunskim proizvodima iz svih krajeva Hrvatske - izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik uprave Konzuma.

Zahvaljujući suradnji s proizvođačima iz cijele Hrvatske, na Konzumovim policama kupci svakodnevno mogu pronaći više od 75 posto proizvoda domaćeg podrijetla, a u nekim svježim kategorijama kao što su voće i povrće, meso te pekarski proizvodi taj se broj penje i na više od 80 posto. Spomenuta se suradnja dodatno osnažila zahvaljujući Konzumovu otvaranju prijeko potrebnog prodajnoga kanala za male domaće poljoprivrednike i OPG-ove, a do sada je uspostavljena suradnja s dvjestotinjak novih malih proizvođača. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!