Obavijesti

Promo sadržaj

Društvena odgovornost jedne tvrtke za dobrobit zajednice

Društvena odgovornost jedne tvrtke za dobrobit zajednice
5

Društvena odgovornost imperativ je kad je riječ o Konzumovom poslovanju - kroz brojne donacije, projekte i aktivnosti pomažu najosjetljivijim skupinama te doprinose boljitku našeg društva i okoliša

Konzum u kontinuitetu organizira zajedničke akcije u suradnji s partnerima na humanitarnim i društveno odgovornim projektima, a najaktualnija je tradicionalna akcija s njihovim partnerom Mastercardom koja je ove godine predstavljena u povodu Svjetskog dana hrane 16. listopada. U okviru ovogodišnje suradnje će se u razdoblju do 15. studenoga, od svake transakcije provedene Mastercard i Maestro karticama u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske, dio sredstava odvajati za donaciju potrebitoj djeci u Hrvatskoj i Ruandi. Prikupljeni iznos će se u jednakom omjeru donirati Udruženju Djeca prva za pružanje pomoći socijalno ugroženim obiteljima u Hrvatskoj s djecom predškolske i školske dobi te UN-ovom Svjetskom programu za hranu (World Food Programme) u svrhu osiguravanja školskih obroka u Ruandi.

Konzum kontinuirano surađuje i s Henkelom te je ove godine u zajedničkoj akciji uručena donacija Udruzi Dora za pomoć mladima i obiteljima. Kroz iznimno popularan program vjernosti Zdravoljupci ove godine je fokus stavljen na borbu protiv međuvršnjačkog nasilja u suradnji s Udrugom roditelja Korak po korak, a kojoj je uručena donacija za potrebe otvorenja savjetovališta pod nazivom #BullyFreeZona.

 

U želji da daju veći doprinos zaštiti zdravlja djece i mladih, Konzum podržava i akciju „Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne“ koju je pokrenulo Udruženje proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore u partnerstvu s Ministarstvom zdravstva. U trgovinama diljem Hrvatske, smještene u blizini osnovnih i srednjih škola te drugih mjesta na kojima se mladi okupljaju, postavljali su se promotivni materijali kampanje te se nastavilo s edukacijom zaposlenika.

Društvenu odgovornost pokazujemo i implementacijom sustava upravljanja okolišem prema normi ISO 14001:2015, koja pokazuje da racionalno koristimo prirodne resurse i upravljamo svojom odgovornošću prema okolišu i potrošnji energije na način koji doprinosi održivom razvoju. Početkom 2017. godine uveli smo sustav upravljanja energijom prema međunarodnoj normi ISO 50001, koji osigurava neprestano poboljšanje energetske učinkovitosti i stavljanje još većeg fokusa na važnost održivog gospodarenja energijom. Kao osobito značajan aspekt u očuvanja okoliša, u našim je objektima prepoznato i upravljanje otpadom pa ulažemo velike napore u njegovo pravilno sortiranje kako bismo maksimalno iskoristili sve korisne sirovine i tako smanjili utjecaj na okoliš. Implementirali smo i posebno informatičko rješenje za praćenje dokumentacije za otpad čime nam je olakšano vođenje same administracije u prodavaonicama, a ujedno i omogućen bolji nadzor nad tijekom otpada te olakšan proces donošenja odluka za optimizaciju manipulacije otpadom, navode iz Konzuma.

Osobito su ponosni na sustav doniranja hrane pred istekom roka trajanja, a ove su godine drugi put zaredom proglašeni Najdonatorom u okviru inicijative koju su pokrenuli Biljana Borzan, izvjestiteljica Europskog parlamenta za smanjenje bacanja i povećanje doniranja hrane i Zoran Grozdanov, koordinator platforme Mreža hrane. 

Kao neizostavan dio ulaganja u društvo i zajednicu općenito, Konzum je svjestan važnosti podržavanja kulture i kulturnih sadržaja. Tako već godinama podržavamo vrijedan rad Kazališta Ulysses koji već punih 19 godina daje neizmjeran doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva i obogaćivanju kulturnog života Istre i čitave Hrvatske, pa i susjednih zemalja. Riječ je o jedinstvenom projektu takve vrste u Hrvatskoj, čiji su osnivači glumac i redatelj Rade Šerbedžija te pisac Borislav Vujčić.

 

Kako je društvena uloga sporta još bitnija od njegovih prednosti za fizičko i mentalno zdravlje ljudi, jer pomaže promoviranju socijalne uključenosti i stvaranju cjelovitijeg društva, Konzum već dugi niz godina ulaže i podržava razvoj klubova, reprezentacija i istaknutih pojedinaca u nogometu, košarci, tenisu, hokeju, veslanju, automobilizmu, jedriličarstvu i brojnim drugim sportovima. Najnovija suradnja s Hrvatskim vaterpolo savezom, koja je okrunjena brončanom medaljom reprezentacije na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, nastavak je praćenja vrhunskih hrvatskih sportaša na putu do veličanstvenih uspjeha. 

I u budućnosti ćemo voditi računa o boljitku građana i zajednice u kojoj djelujemo, pomažući potrebitima te istovremeno prepoznajući kulturna i sportska dostignuća, s ponosom ističu iz Konzuma.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.