Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Donosimo 5 osnovnih pravila za uređenje modernog interijera

Donosimo 5 osnovnih pravila za uređenje modernog interijera

Uređenje modernog doma moglo bi stati u jednu riječ - jednostavnost. Izreka 'manje je više' u ovom slučaju nikad nije bila točnija, ali treba naučiti i to 'manje' izabrati u skladu s načelima minimalističkog dizajna

VIDEO

Moderan dizajn podrazumijeva čiste linije, neutralne palete boja i geometrijske oblike, ali je u isto vrijeme topao i elegantan. Urediti dom na moderan način nije jednostavno jer ne možete samo ušetati u trgovinu i odabrati nekoliko predmeta, ali uz naših nekoliko pametnih savjeta zasigurno ćete uspjeti.

1. Pojednostavite stvari

Oslobodite prostor suvišnih stvari jer, prema istraživanju iz 2017. godine, zatrpan dom je stresan dom. Pretjerana količina nepotrebnih stvari stvara kaotične i neuredne životne prostore te može izazvati fiziološku reakciju, uključujući povećanu razinu kortizola, hormona stresa. Uz to, nered je najčešće usko vezan uz odgađanje izvršavanja obaveza. 

Izložite samo neke stvari, koje će u minimalističkom prostoru doći do izražaja. Ostalo pohranite u ormare, ormariće, kutije i košare. Ovo je hrabar, funkcionalan i nezaboravan dizajn, koji se može poistovjetiti i sa životnom filozofijom suzdržanosti.

2. Postignite funkcionalnost 

Namještaj i predmeti u modernom dizajnu uglavnom imaju čiste, definirane linije i krivulje, kao i ravne površine. Čiste linije mogu se postići izbacivanjem ručki na ormarićima ili sličnih svari za koje imamo dojam da strše u prostoru.

Osim što bi trebao biti jednostavan, pratiti jasne linije i imati minimalnu uporabu dodataka, dizajn mora biti funkcionalan. Svakom dijelu sobe i predmetu treba se moći lako pristupiti - ako nije funkcionalno, ne vodi se načelima minimalizma i nešto je viška.

3. Pametno odaberite tehnologiju

Za svaku tehnološku stvar koju odaberete imajte na umu da se ona mora uklapati u prostor. Davno su iza nas vremena u kojima se prostorija prilagođavala, primjerice, televizoru - uređaju koji je već desetljećima središte gotovo svakog doma. Televizori danas dolaze u raznim veličinama i izgledom se mogu uklopiti u svaki moderan dom. Samsung Lifestyle televizori pružaju upravo to.

Model Samsung The Frame, elegantnog dizajna s magnetnim okvirima, omogućuje personalizaciju izgleda pa tako možete birati između različitih boja i dizajna okvira uz jednostavno mijenjanje. Slim Fit zidni nosač stvorit će dojam da televizor visi na zidu baš poput slike, a uz Art mode veliki zaljubljenici u umjetnost moći će birati između 1400 muzejskih primjeraka likovnih djela na zaslonu televizora i pretvoriti prostoriju u pravu umjetničku galeriju.

Praktičnost, fleksibilnost, odlična vidljivost i pokretljivost karakteristike su koje nudi Samsung The Sero. Optimiziran je za mobilne uređaje, tako da omogućuje uživanje u aplikacijama i društvenim mrežama na cijelom ekranu, a putem glasovnih pomoćnika olakšava pristup svim uslugama. Njegov rotirajući zaslon može se prilagoditi u skladu s vašim potrebama - okomito dok pregledavate mobilni sadržaj ili vodoravno za gledanje filmova. 

Naučeni ste da televizor, jedanput kad ga stavite u prostoriju, ne pomičete, ali prijenosni model Samsung The Serif suprotstavlja se tom zastarjelom konceptu. Zbog zaokruženog dizajna u 360° njegova vanjska ljepota sjajit će sa svih strana, a elegantni metalni stalak s jednostavnim odvajanjem nožica pruža neograničene mogućnosti postavljanja u bilo kojem dijelu sobe. Ovaj model ima moćnu tehnologiju Quantum Dot i HDR10+, koja osigurava besprijekornu sliku.  

4. Potrudite se otvoriti prostor

Otvoreni prostori pružaju prostran i svjetliji izgled interijera. Pa tako kuhinja spojena s dnevnim boravkom ima mnoge prednosti - od zbližavanja članova kućanstva do jednostavnijeg odabira i rasporeda namještaja. 

Naravno, nemaju svi domovi mogućnost povezivanja kuhinje i dnevnog boravka, ali zato se izgled otvorenih prostora može postići korištenjem odgovarajućih boja, tkanina i namještaja. Savjetuje se imati što veće prozore, koji će omogućiti ulazak prirodnog svjetla, a nekoliko ogledala vizualno će proširiti cijeli koncept sobe. 

5. Pokažite svoj karakter 

Nemojte se ustručavati biti spontani - koristite boje. Ako vašim interijerom prevladava pretežno bijela ili neka od svijetlih boja, jedan komad namještaja, ukras, umjetničko djelo ili tepih odvažne boje osvježit će prostoriju na nevjerojatan način.

Iako su neutralne boje bazni recept za uređenje modernog interijera doma, odvažne boje su začin koji će zaokružiti cjelokupan dizajn. Upravo kontrast koji nastane kombiniranjem ovih boja pokazat će pravi karakter modernog doma - koji je sve samo ne dosadan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini