Obavijesti

Promo sadržaj

Drama 64 Tene Štivičić – priča o modernom roditeljstvu

Drama 64 Tene Štivičić – priča o modernom roditeljstvu
8

Predstava 64 nastala prema dramskom tekstu Tene Štivičić u režiji Arije Rizvić neprestano oduševljava publiku, a 4. travnja još je jedna prilika za pogledati ovo intrigantno djelo u zagrebačkom HNK

Svojom aktualnom tematikom o nemogućnosti začeća te procesa medicinski potpomognute oplodnje drama 64 intenzivna je i ponekad traumatična priča o modernome roditeljstvu koja je premijerno održana u listopadu 2021. godine.

Okosnicu predstave čine uloge Eve i Danijela (tumače ih Olga Pakalović i Igor Kovač), bračnog para na pragu četrdesetih situiranih, stabilnih i ostvarenih te konačno spremnih da imaju dijete. No na svim životnim planovima nagrizaju ih emotivne, financijske i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da ne uspijevaju ostvariti roditeljstvo i da se moraju upustiti u proces potpomognute oplodnje primora ih da preispitaju i svoju vezu i sebe same i sva svoja uvjerenja. Situacije u koje ih to dovodi su smiješne i bolne, dirljive i ponižavajuće, apsurdne i inspirativne.

8
| Foto: HNK Zagreb

Prije same predstave u foyeru kazališta s početkom u 18 sati održat će se i promocija knjige 64 autorice Tene Štivičić koja će i prisustvovati događaju.

Iste večeri, 4. travnja, predstava će se održati i s prijevodom na znakovni jezik. Riječ je o suradnji sa Savezom gluhih i nagluhih grada Zagreba, u okviru projekta Uho za kulturu s ciljem povećanja prilagođenih kulturnih sadržaja za gluhe i nagluhe osobe na području grada Zagreba.

Uloge u predstavi 64 (uz Olgu Pakalović i Igora Kovača) tumače i Alma Prica, Dragan Despot, Lana Barić, Luka Dragić, Livio Badurina i Tesa Litvan. Dramaturgiju potpisuje Mirna Rustemović, scenografiju NUMEN/For use, kostimografiju Ana Fucijaš, skladatelj je Ivan Pešut, za scenski pokret zadužena Larisa Lipovac Navojec, a Ivan Lušičić i Ivan Štrok dizajneri su svjetla i projekcija.

Ulaznice možete kupiti: https://www.hnk.hr/hr/prodaja/predstava/1522/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu
PROMO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu

Otkrijte priču o hrabrom činu izgradnje hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu za vrijeme Sikstovog pontifikata