Obavijesti

Promo sadržaj

Dukat osvještava javnost o ulozi šuma i nagrađuje najveće znalce

Dukat osvještava javnost o ulozi šuma i nagrađuje najveće znalce
4

Kratki kvizovi za djecu i odrasle dostupni su na novoj edukativnoj platformi VolimSume.hr putem koje će se građani moći uključiti i u buduće akcije pošumljavanja

Dukat nastavlja s aktivnostima u okviru najveće pojedinačne inicijative pošumljavanja u Hrvatskoj, ekoprojekta „VOLIM ŠUME!“. Kako bi potaknuo velike i male na učenje o šumama i kontinuirano osvještavao javnost o važnosti njihovog očuvanja, Dukat je predstavio novu digitalnu platformu VolimSume.hr. Osim sadržaja o rezultatima projekta pošumljavanja i istoimenog likovnog natječaja koji mu prethodi, nova mrežna stranica donosi edukativne kvizove za djecu i odrasle.

Pitanja o zelenim plućima Zemlje

Na mrežnoj stranici dostupna su dva kviza: kviz za djecu, prilagođen predškolcima i učenicima do šestog razreda osnovne škole kojemu prethode kratke edukativne priče, i kviz za odrasle, namijenjen učenicima starijima od 13 godina i odraslima s nešto zahtjevnijim pitanjima vezanima za zelena pluća Zemlje. Za uspješno riješen kviz najmlađi dobivaju e-diplomu koja potvrđuje da su prijatelji i čuvari šuma.

Nova edukativna platforma najnovija je inicijativa unutar Dukatovog društveno odgovornog projekta „VOLIM ŠUME!“ koji Dukat provodi u suradnji s Hrvatskim šumama. Projekt je pokrenut 2021. godine s ciljem obnove šuma diljem zemlje, a do danas je u okviru njega, u tri akcije, posađeno čak 47 tisuća sadnica na području Gorskog kotara, Draganića i spačvanskog bazena. Posljednja i najveća akcija pošumljavanja završena je početkom ožujka. Njome je spačvanska šuma, opustošena olujnim nevremenom prošlog ljeta, obnovljena s čak 26 tisuća sadnica hrasta lužnjaka. U zadnjem valu pošumljavanja sudjelovalo je 140 volontera među kojima su treću godinu zaredom bili Dukatovi zaposlenici, a prvi su se put uključili i lokalni stanovnici.

Od 13 tisuća crteža do 26 tisuća sadnica

Sastavni dio projekta je istoimeni likovni natječaj koji Dukat raspisuje za učenike nižih razreda osnovnih škola i predškolce. Broj crteža koji stignu na natječaj definira opseg pošumljavanja u aktualnoj sezoni. U zadnjem se natječaju Dukat obavezao za svaki pristigli crtež posaditi po dvije sadnice pa je u najnovijoj akciji pošumljavanja, zahvaljujući rekordnoj brojci od 13 tisuća pristiglih likovnih radova, u spačvanskoj šumi posađeno čak 26 tisuća sadnica hrasta.

Uz informacije o projektu, rezultate akcija pošumljavanja i likovnog natječaja te kvizove, nova digitalna platforma VolimSume.hr poslužit će za sve aktualne objave na temu pošumljavanja, omogućiti prijavu za sudjelovanja u budućim akcijama sadnje i likovnim natječajima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.