Obavijesti

Promo sadržaj

Dva filma produkcije 4 film uvrštena u službenu selekciju filmskog festivala u Cannesu!

Dva  filma produkcije 4 film uvrštena u službenu selekciju filmskog festivala u Cannesu!
2

Hrvatska produkcija 4 film ostvarila je povijesni uspjeh. Producentica Anita Juka i njezin tim mogu se pohvaliti sa čak dva dugometražna igrana filma koja će svoje premijere održati na najvažnijem filmskom festivalu na svijetu – Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu.

Radi se o dugometražnom igranom filmu Vizija leptira, redatelja Maksyma Nakonechnyeg te o dugometražnom igranom filmu Dani suše, redatelja Emina Alpera. Oba filma su u suradnji s tvrtkom 4Film osigurali potporu Hrvatskog audiovizualnog centra te time ostvarili status manjinske hrvatske koprodukcije.  

Selekcija jednog našeg filma u Cannesu ogroman je uspjeh ne samo za našu produkciju, nego i za hrvatsku kinematografiju općenito. Međutim, kad smo primili vijest da ne samo jedan, već dva naša filma imaju premijeru u prestižnog sekciji Cannesa Un Certain Regard, ostali smo bez teksta. Imali smo veliko povjerenje u filmske timove obaju projekata i znali smo da smo producirali vrhunska filmska ostvarenja, a ovakvo priznanje je samo kruna naše suradnje i predanog rada.“ – Anita Juka 

Vizija leptira ukrajinski je film koji prati lik vojnikinje Lilije, koja se vraća kući nakon mjeseci ratnog zarobljeništva. Film je produciran u ukrajinsko-hrvatsko-češko-švedskoj koprodukciji i podržan je od strane Eurimagesa, a na njemu su radili i brojni hrvatski filmski djelatnici. Uloge su ostvarili Daria Lorenci Flatz i Edvin Liverić, montažer filma je Ivor Ivezić, supervizor montaže Vladimir Gojun, asistentica montaže Doris Dodig, koordinatorica produkcije Paulina Križić, izvršna producentica Laura Sinovčić te je Anita Juka koproducentica. 

Dani suše turski je film koji prati lik mladog i idealističnog Emrea, koji preuzima dužnost državnog odvjetnika u turskom gradiću, gdje već duže vrijeme traje nestašica vode. Film je nastao u suradnji Turske, Hrvatske, Njemačke, Francuske, Nizozemske i Grčke, a od hrvatskih filmskih djelatnika, na filmu su radili Goran Mećava kao steadycam operator, Krešimir Rodić kao tonski snimatelj te Daniel Žuvela kao mikroman. 

Teško je u ovom trenutku izdvojiti ikoji od filmova. Naši kolege u Ukrajini proživljavaju svoje najteže dane te osjećam veliku empatiju, ali i ponos na ovaj važan film. No, i u suradnji s kolegama u Turskoj producirali smo zaista impresivni film. Vjerujem da će oba filma naići na pohvale festivalskih žirija i filmske kritike, a i postići veliku gledanost hrvatske i međunarodne publike.  

Produkcijska tvrtka 4Film poznata je po dugometražnom igranom filmu Ti mene nosiš, redateljice Ivone Juka, koji je bio službeni kandidat za Oscara te kandidat za najbolji europski film. Ujedno je i prvi hrvatski film u regiji koji je otkupio najveći svjetski VOD servis Netflix. Film je imao premijeru na prestižnom festivalu A kategorije u Karlovyim Varyma te je osvojio 17 nagrada na međunarodnim filmskim festivalima A kategorije diljem svijeta. Nadalje, 4Film produkcija ostvarila je i prvu međunarodnu koprodukciju s Kanadom na dugometražnom igranom filmu Bazen beskraja, redatelja Brandona Cronenberga, s Alexanderom Skarsgardom i Miom Goth u glavnim ulogama. Film je financiran od strane Neona, Topica, Telefilma, Eurimagesa i Hrvatskog audiovizualnog centra.  

75. Međunarodni filmski festival u Cannesu održava se od 17. svibnja do 28. svibnja 2022. godine. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini