Obavijesti

Promo sadržaj

EBC*L certifikati dostupni i u Hrvatskoj uz Obrtničko učilište

EBC*L certifikati dostupni i u Hrvatskoj uz Obrtničko učilište
3

Obrtničko učilište Zagreb - nacionalno predstavništvo u Hrvatskoj zaduženo za razvoj i provedbu EBC*L programa te koordinaciju obrazovnih i ispitnih centara

EBC*L (European Business Competence* Licence) je svjetski standard obrazovanja u području poslovne administracije koji je usmjeren na poticanje poduzetništva i razvoj poduzetničkih kompetencija potrebnih za jačanje gospodarstva. Nemogućnost stjecanja temeljnih poslovnih znanja kroz formalno obrazovanja, posebno zbog sve većeg broja osoba koje nisu ekonomske struke, a uključene su u poslovanje i donošenje odluka iz ekonomskog područja, dovela je do potrebe da im se posveti posebna pažnja.

Opći cilj programa EBC*L  je doprinijeti pismenosti u gospodarskom području, a provodi se u više od 35 zemalja (Austrija, Njemačka, Nizozemska, Švicarska, Poljska, Španjolska, Azerbajdžan, Iran, Meksiko... ) na četiri kontinenta više od 15 godina.U svakoj zemlji djeluje nacionalno predstavništvo koje koordinira i nadzire rad EBC*L obrazovnih i ispitnih centara. 

EBC*L je namijenjen: osobama koje ne posjeduju ekonomska znanja, a vode poslovanje, studentima, obrtnicima, poduzetnicima, osobama koje planiraju pokrenuti vlastito poslovanje itd koje imaju priliku kroz edukaciju steći te unaprijediti svoje poduzetničke kompetencije. EBC*L je podijeljen u tri stupnja A, B i C stupanj. EBC*L, Stupanj A je početni korak u savladavanju osnovnih ekonomskih znanja, a uključuje: osnove računovodstva, poslovne ciljeve i pokazatelje, izradu kalkulacija cijena te osnove poslovnog zakonodavstva. EBC*L, Stupanj Bje viši nivo ekonomskog znanja usmjeren prvenstveno na poslovno planiranje, kao i na marketinške aktivnosti. EBC*L, Stupanj C usmjeren je na upravljanje ljudskim potencijalima, vođenje i organizaciju. Stupnjevi nisu međusobno uvjetovani, što omogućava odabir stupnja, ovisno o znanjima koja su polazniku potrebna. Trenutno se u Hrvatskoj provode Stupnjevi A i B, dok je Stupanj C još uvijek u fazi razvoja. 

Stečena poslovna znanja se provjeravaju putem polaganja međunarodno standardiziranog ispita čime se jamči usporedivost rezultata što u globaliziranom poslovnom svijetu ima veliki značaj. EBC*L ispit može se polagati na 25 jezika, uključujući engleski i hrvatski.EBC*L osigurava najvišu razinu transparentnosti i priznat je od strane gospodarstva, posebice industrije (npr. Siemens, T-Mobile, Xerox, Bayer, Uniqa, Samsung integrirali su EBC*L u svoje razvojne programe za zaposlenike).

Od 2016. godine Obrtničko učilište je nacionalno predstavništvo u Hrvatskoj zaduženo za razvoj i provedbu EBC*L programa te koordinaciju obrazovnih i ispitnih centara.  Uz Obrtničko učilište EBC*L program provode: Aranea – agencija za savjetovanje i marketing iz Pule, obrazovni i ispitni centar te Visoko učilište Effectus iz Zagreba, obrazovni centar. U budućnosti se planira daljnji razvoj te osnivanje novih obrazovnih i ispitnih centara na području cijele Hrvatske, a što ne ograničava EBC*L obrazovanje na cijelom teritoriju RH već sada. Naime, ukoliko postoji interes Obrtničko učilište je u mogućnosti organizirati edukaciju u bilo kojem gradu u Hrvatskoj.  
Više informacija o programu EBC*L možete pronaći na web adresi www.ebcl.hr ili www.obrtnicko-uciliste.hr. 

Obrtničko učilište će u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja koji se provodi u periodu 25.09.-29.09.2017. organizirati besplatnu informativnu radionicu o programu EBC*L. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo prijavite svoj dolazak na e-mail ebcl@obrtnicko-uciliste.hr ili na broj telefona 01/4826012.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“
Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje