Obavijesti

Promo sadržaj

Ekspedicija za otkrivanje sudbine najpoznatije pilotkinje

Ekspedicija za otkrivanje sudbine najpoznatije pilotkinje
1

Potraga za Amelijom

Najslavnija pilotkinja svih vremena i pionirka avijacije, Amelia Earhart 21. svibnja 1937. godine krenula na iz Miamija na prvi let oko Zemlje. Zajedno sa svojim navigatorom Fredom Nolanom, preletjela je Atlantik, Afriku, Indiju i stigla je do Tihog oceana gdje se gubi svaki trag. Američka vlada poduzela je do tada najsveobuhvatniju potragu u povijesti, ali bez uspjeha. 2. srpnja Amelia Earhart nestala je s lica Zemlje. Misterija o nestanku slavne letačice i danas zaokuplja misli istraživača i avijatičara. National Geographic i istraživač dr. Robert Ballard poduzeli su ekspediciju za otkrivanje Amelijine sudbine uz pomoć najnovije tehnologije. Dokumentarni film „Potraga za Amelijom“ koji se prikazuje 16. studenog u 22:00h na National Geographic-u, slijedi tragove koji mogu dovesti do pronalaska njezinih ostataka od neucrtanih krajeva Papue Nove Gvineje gdje je zadnji put viđena do udaljenih pacifičkih otoka.

Dr. Robert Ballard, bivši časnik američke mornarice i podvodni arheolog, poznat je javnosti po pronalasku olupine Titanica 1985. godine. Ovoga puta, Ballard je okupio ekipu vrhunskih poznavatelja lika i djela Amelie Earhart, arheologa i tehničara kako bi riješio misteriju njezinog posljednjeg leta. Opremljeni najnovijim znanstvenim i tehnološkim dostignućima, Ballard i njegov tim istražit će more oko otoka Nikumaroro na Kiribatima slijedeći trag zadnjeg Amelijinog javljanja. U pokušaju pronalaska olupine aviona, znanstvenici će koristiti podvodna vozila na daljinsko upravljanje, a arheolozi će istražiti mjesto potencijalnog kampa na otoku kako bi pronašli njezine ostatke. Najviše nade polaže se u krhotine lubanje koja je pronađena na otoku tijekom četrdesetih godina prošloga stoljeća. Analiza kostiju pokazala je kako je lubanja pripadala odrasloj ženi, a radi li se zaista o Ameliji otkrit će DNK analiza. Dvosatni dokumentarni specijal pomoći će u pronalaženju odgovora na pitanja o najpoznatijoj svjetskoj letačici, ujedno i prvoj ženi koja je primila zlatnu medalju National Geographic Society-ja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve
Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama
PROMO

Grupa UniCredit prelazi na Mastercard Touch Card™ kartice prilagođene slijepim osobama

Paneuropska banka čija je članica i Zagrebačka banka prva je bankarska grupa koja je lansirala ovu karticu za sve svoje proizvode na 12 tržišta