Obavijesti

Promo sadržaj

Emirates uvodi letove legendarnim Airbusom A380

Emirates uvodi letove legendarnim Airbusom A380
2

Ovaj dnevni let s A380 uvodi se 28. listopada – tako će čak dvije od tri japanske destinacije Emiratesa biti dio mreže A380

Emirates, najveći svjetski međunarodni zrakoplovni prijevoznik, od 28. listopada 2018. godine uvest će redovne komercijalne letove Airbusom A380 za Osaku (KIX). Uvođenje ovog širokotrupnog, dvopalubnog zrakoplova povećava kapacitet linije za 38%, što znači da će putnici uživati u udobnosti A380 do i od čak dvije japanske destinacije, s obzirom na to da ovaj legendarni zrakoplov već leti na Emiratesovom dnevnom letu s Međunarodne luke Narita u Tokiju. A380 će zamijeniti zrakoplov 777-300ER kojm Emirates trenutno leti na letovima EK316  I EK317 do i od Osake. 

Emiratesov A380 će na liniji Dubai-Osaka ponuditi ukupno 489 sjedala u konfiguraciji od tri klase, od čega 399 prostranih sjedala u ekonomskoj, 76 sjedala-ležaja u poslovnoj te 14 privatnih 'apartmana' u prvoj klasi. Kabinsko osoblje na letu govori japanski jezik, a putnici će moći uživati i u nagrađivanom sustavu zabave na letu ice, koji nudi više od 3.500 različitih audio i video programa, uključujući i više od 100 kanala s isključivo japanskim sadržajima. Uz to, putnicima je na raspolaganju i povećana količina prtljage koju mogu ponijeti – 50 kg za prvu klasu, 40 za poslovnu i do 335 kg za ekonomsku klasu. 

Poznat po specijalitetima koje nudi putncima, Emirates je za one u prvoj klasi pripremio tradicionalni Kaiseki, a putnici u poslovnoj klasi mogu uživati u tradicionalnom bento boxu. Emirates je tako prva bliskoistočna aviokompanija koja na svojim letovima nudi jela inspirirana Kaisekijem. 

Emiratesov Airbus A380 poznat je po svojim tuševima u prvoj klasi (First Class Shower Spas) te Onboard Loungeu u kojem mogu uživati svi putnici prve i poslovne klase. Ove godine Emirates slavi 10 godina od uvođenja A380 te je sa 103 A380 u floti i dodatnih 59 u narudžbi njveći svjetski operator Airbusa A380.

Osaka je posljednja u nizu destinacija iz Emiratesove svjetske mreže destinacija prema kojoj će letjeti legendarni A380, a zahvaljujući modernom hubu u Dubaiju, putnici koji putuju iz regije Kansai mogu nastaviti iskustvo leta s A380 prema drugim destinacijama poput Londona, Moskve, Mauricijusa, Pariza i mnogih drugih. 

Bogata poviješću, regija Kansai dom je brojnim turističkim atrakcijama i destinacijama, poput Anima Onsena, jednog od najstarijih i najpoznatijih termalnih izvora te Nare, nekadašnjeg glavnog grada. Posjetitelji mogu uživati i u brojnim atrakcijjama pod zašitom UNESCO-a, kao što je dvorac Himeji do kojeg je se dolazi poznatim japanskim brzim vlakom Shinkansenom. Iz Osake se lako dolazi do Kyota; naime Kyoto je udaljen samo 75 minuta vlakom od Zračne luke Osaka, a vrijeme slijetanja Emiratesovog leta usklađeno je tako da putnici mogu lako putivati dalje domaćim letovima prema Fukoki, Chitoseu ili Okinawi. 

Počevši s 28. listopadom, let EK316 polijetat će iz Dubaija (DBX) svaki dan u 03:05 sato te slijetati u Osaku (KIX) u 16:55 sati. Povratni let kreće iz Osake u 23:35 sati te slijeće u Dubai sljedeće jutro u 05:45 sati (vremena su izražena u lokalnim vremenima). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.