Obavijesti

Promo sadržaj

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru predstavio novu liniju bezalkoholnih koktela

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru predstavio novu liniju bezalkoholnih koktela
13

Na boutique druženju u kultnom Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru premijerno je predstavljena nova linija bezalkoholnih i LABV koktela koju potpisuje šarmantni Esplanadin Bar Manager i talentirani miksolog, Vjenceslav Madić poznat kao Master Kishoni

U kozmopolitskom art deco ozračju zagrebačkog Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara, dugogodišnji miksolog s bogatim međunarodnim iskustvom, Bar Manager Vjenceslav Madić, dobro poznat javnosti i medijima kao Master Kishoni okupljenima je predstavio potpuno novu liniju koja donosi pravo osvježenje i zaokret na barskoj sceni te postavlja nove trendove u ispijanju koktela.

Nakon lansiranja svoje prve kolekcije autorskih koktela u Esplanade baru, koji su iznimno uspješno prihvaćeni među gostima, Vjenceslav je dizajnirao novu liniju i to bezalkoholnih koktela te koktela koji sadrže niski udio alkohola kako bi omogućio svim gostima da uživaju u ritualu ispijanja koktela. 'Izlazak u vrhunski hotelski bar uz ispijanje koktela vani je iznimno popularno, a posebno u metropolama poput New Yorka, Londona ili Singaporea. Bar hotela Esplanade ima gotovo stoljetnu tradiciju i privlači goste iz cijelog svijeta, kao i Zagrepčane, ali cilj nam je još više popularizirati izlazak s društvom upravo u hotelski bar kroz jednu kreativnu i zaigranu ponudu koktela. Tijekom godina rada u barovima primijetio sam da mnogi gosti iz raznih razloga ne žele ili ne mogu piti alkohol, od zdravstvenih, vjerskih, do onih kojima se alkohol ne uklapa u životni stil ili u tom trenutku ne smiju piti alkohol, a vrlo rado bi popili nešto više od običnog soka, kave ili kombinacija sa šećernim sirupima. I tu na scenu dolaze bezalkoholni kokteli te oni s niskim udjelom alkohola poznati u svijetu kao LABV kokteli. Detaljno sam razradio ponudu i pomno kreirao ove koktele, pronalazio i kombinirao različite sastojke kako bi uistinu sadržavali samo zdrave nutrijente te pritom bili ukusni, osvježavajući, interesantni i vizualno atraktivni. Na posljetku sam postigao ono što sam zamislio, a to su istinski wellbeing kokteli kojima sam uz to dodao dašak teatralnosti u posluživanju, kako bi gosti uživali u kompletnom doživljaju.“ istaknuo je pritom Vjenceslav Madić, Master Kishoni te dodao: „Nova linija koktela donosi senzacionalne spojeve od organskih sastojaka, bez alkohola ili s manjim udjelom alkohola, bez šećera i glutena, s potpuno prirodnim i aromatičnim okusima, na bazi fine bezalkoholne mediteranske destilirane aromatične vode MeMento posvećene miksologiji, te prirodnih hladno prešanih sokova s veganskim certifikatom. Mogu reći da bezalkoholni kokteli pritom pružaju detox učinak i super su hranjivi za organizam jer obiluju prirodnim sokovima koji sadrže visoko vrijedne nutrijente, vitamine i minerale.“

13
| Foto: Lili Bašić

Osim pomno biranih sastojaka i interesantnih spojeva, ovi kokteli ističu se jedinstvenom pripremom i direktnom komunikacijom barmena s gostom. „Danas su svi u potrazi za nečim drugačijim i spremni su izdvojiti za jedinstveni experience i storytelling te pritom nešto i naučiti. Stoga sam specijalno za ovu liniju koktela osmislio ritual kojim barmen dođe do stola i posveti se gostu i pripremi koktela te pritom ubaci dašak teatralnosti dimnim, mjehurićastim i mirisnim efektima. Gosti vole kada im se posvetite, kada napravite nešto neočekivano, a posebno danas kada svi dijele sadržaj na društvenim mrežama. Vjerujem da će ovi kokteli biti senzacija. Pozivam sve da navrate u Esplanade bar i dožive pravo osvježenje.“ istaknuo je Vjenceslav.

Vjenceslav postavlja trendove u miksologiji i podiže kultni Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar na novu razinu uz teatralni pristup uživanju u koktelima i jedinstvenu liniju bezalkoholnih i LABV koktela uz naglasak na pažljivo birane sastojke. Smoked Margarita oduševljava spojem mediteranske destilirane aromatične vode, svježeg hladno prešanog soka od nara, celera i jabuke, koji su osobito hranjivi, a uz dodatak ekološkog sirupa od agave i okus bobica te sol na kraju priče u obliku efektnog dimnog oblaka koji daje posebnu aromu - ovaj ružičasti koktel postaje hit. Green Bloody Mary asocira na originalnu inačicu ovog koktela, a u svojem sastavu sadrži zeleni tabasco umak i upravo one sastojke i super hranjive namirnice koje razbuđuju organizam poput svježeg hladno prešanog soka od mente, komorača, limuna, đumbira, celera, peršina i jabuke bez dodatka šećera, pa koktel predstavlja pravu vitaminsku bombu idealnu za detox. Uz dodatak efektne pjenice od ekološki proizvedenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja NAI 3.3 s Dugog otoka ovaj koktel dobiva jednu potpuno novu dimenziju, a poslužuje se s domaćim ručno rađenim aromatičnim slanim štapićima s crnim sezamom. Ramos Esplanade Fizz sadrži organsko kokosovo vrhnje, tonik na bazi arome kinina, Supasawa citrus, sok od slanutka, limunadu od ruže i aromatičnu vodu – ovaj interesantan spoj oduševljava okusom i podsjeća na egzotično putovanje. Kolekcija LABV koktela pruža doživljaj klasičnog koktela, ali s niskim udjelom alkohola te nudi odličan spoj prirodnih sastojaka. Megroni i Americano Lemonade u svom sastavu sadrže Savoia Americano Rosso Aperitivo – što je ustvari veganski aperitiv napravljen sa 100% prirodnim sastojcima, načinjen od vina Marsala odležanog u hrastovim bačvama 14 mjeseci, na temelju povijesnog recepta Bitter di Milano c.1897. Aromatizirano s više od 20 ručno branih ljekovitih biljaka.

Uz koktele uzvanici su na predstavljanju mogli kušati selekciju finih malih zalogaja koje je pripremila chefica Ana Grgić Tomić, dok je slastičarski tim hotela pripremio ukusne arty slastice da zaokruže doživljaj ispijanja koktela. Atmosferu je odličnim odabirom glazbe pratio DJ Jurki.

O Vjenceslavu Madiću, bar manageru

Vjenceslav Madić, talentirani miksolog započeo je s radom u Esplanade baru 2022. godine kao Bar Manager, a vrlo brzo po dolasku u Esplanadu kreirao je novu barsku kartu i lansirao prvu kolekciju autorskih koktela koji su odlično prihvaćeni. Vjenceslav je u ugostiteljskim krugovima poznat kao Master Kishoni (osoba koja radi s koktelima), a svoje iskustvo stjecao je kroz više od trideset godina rada u brojnim vrhunskim barovima u Hrvatskoj i u svijetu. Vrlo rano osvojila ga je ljubav prema koktelima koju i danas rado i s osobitom strašću iskazuje. Vjenceslav je impresivnu karijeru izgradio u inozemstvu gdje je prikupljao znanje i vještine miješanja pića od vrhunskih profesionalaca u tom području. U SAD-u je završio American Bartender School koja mu je otvorila vrata poznatih svjetskih barova. Tako je iskustvo stjecao Dubaiju, Cannesu, Monte Carlu te u Las Vegasu gdje je radio u baru najpoznatijeg hotela Ceaser's Palace i postao osobni barmen pjevačice Celine Dion, a tijekom karijere može se pohvaliti da je pripremao koktele za mnoge druge osobe sa svjetske showbizz scene poput Kareema Abdula Jabbara i Benicia Del Toroa. Ono što ističe kao nezaboravno i jedinstveno iskustvo je priprema koktela u barovima vlasnika privatnih aviona na 10.000 m nadmorske visine, dok ga posebna sjećanja vežu uz glamurozne evente poput onih za vrijeme Filmskog festivala u Cannesu, tijekom Formule 1 i evente za svjetske premium modne brendove na kojima je pripremao autorske koktele prema jedinstvenim recepturama za svjetsku elitu i mnoge oskarovce. Vjenceslav koji je završio razne specijalizacije i studira hotelski menadžment je među ostalim otvorio školu za barmene kroz koju je prošlo preko tisuću đaka, a predavao je i u hotelskim lancima i držao edukacije barmenima, ali i predavačima u školama. Radio je za poznate distributere žestokih pića kao brand ambasador, pa je tako 2015. godine osvojio nagradu za najboljeg brand ambasadora u svijetu u kategoriji Rum, za Havana Club na što je osobito ponosan. Vjenceslav je oženjen i otac je troje djece.

O Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru

Kozmopolitsko ozračje Esplanade bara, u kojem je svojedobno Richard Gere snimao scenu za jedan poznati holivudski film, popularni je meeting point mnogih businessmena, osoba iz javnog života, političara, svjetskih showbizz zvijezda, ali i onih domaćih i inozemnih gostiju koji ondje svakodnevno uživaju u ugodnom art deco interijeru i profesionalnoj, prijateljskoj usluzi okretnih barmena i talentranih miksologa te onom najvažnijem – kreativnoj ponudi koktela. Esplanade bar i Zagrepčani vole se od davnih dana, a stol pored prozora i danas donosi sjećanje na velikana Hrvatske književnosti Miroslava Krležu koji je Bar smatrao svojim drugim domom, dok se njegove poznate izjave da 'Oleander terasa predstavlja granicu Europe i Balkana', i danas se mnogi sjete.

U Esplanade baru se sklapaju poslovi, nazdravlja se uspješnim suradnjama, slave se rođendani i obljetnice i jednostavno uživa u ambijentu i ponudi hrane i pića koja postavlja trendove. Naglasak je na koktele, ali Esplanade Bar nudi mnogo više od toga; selekciju biranih žestokih pića, džinove, vina na čaše, vrhunske šampanjce i pjenušce, kraft piva, svježe cijeđene sokove, vrhunsku kavu Illy, izbor finih čajeva Ronnefeldt, osobito popularni Orient Express popodnevni čaj koji se poslužuje na etažeru uz selekciju malih zalogaja i slastica, te konkretnu ponudu hrane s potpisom chefice kuhinje Ane Grgić Tomić, iz koje se posebno ističe Esplanadin Club sendvič, slasni burger s domaćim krumpirićima, tuna tataki, sendvič s lososom, Esplanadine štrukli, slastice poput toplog čokoladnog kolača s kremom od vanilije i voćem i dr. Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar savršena je destinacija za dnevni i garantirano dobri večernji izlazak s društvom, a osim odlične atmosfere i interijera po uzoru na poznate svjetske barove, Esplanade bar u ljetnim mjesecima nudi jedinstveni pogled na grad i osobiti doživljaj Oleander terase uz povremene nastupe DJ-a. Esplande bar je otvoren svaki dan od 8.30 do 02.00 sata ujutro. Hrana se poslužuje od 12.00 do 00.30 sati, dok je Orient Express popodnevni čaj u ponudi od 12.30 do 18.30 sati. Rezervacija stola na tel: (01) 4566 633, esplanade1925@esplanade.hr, www.esplanade1925.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
PROMO

Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu

Strateškim odabirom kompanija za preuzimanje i težnjom izvrsnosti u složenim procesima njihove integracije, Studenac nastavlja širenje na hrvatskom tržištu

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?
PROMO

Jeste li znali da se prava mala tvornica čokolade skriva u Opatiji?

Uživajte u čarima odmora u hotelu Continental u Opatiji
Nastavi tradiciju uz Staročeško
PROMO

Nastavi tradiciju uz Staročeško

U današnje vrijeme, kod pristupa potrošačima sve je bitnija autentičnost i postojanost branda, a još bitnija je i očuvanost tradicije. Upravo smo na tradiciju najponosniji u Pivovari Daruvar kao nešto što iznimno poštujemo i čuvamo.