Promo sadržaj

Komentari 0

Evo zašto je smrznuto povrće zdrava i uvijek dostupna alternativa svježem povrću

Evo zašto je smrznuto povrće zdrava i uvijek dostupna alternativa svježem povrću

Osim što je zdravo, prednost smrznutog povrća je i u tome što ga uvijek ima i uvijek je iste kvalitete

Namirnice koje spadaju u skupinu povrća trebaju svakodnevno biti na našem jelovniku. Povrće je zdravo, hranjivo, nutritivno bogato i neophodno za zdravlje našeg organizma. Obiluje vlaknima, ugljikohidratima, vitaminima i mineralima i zbog toga je ključan dio uravnotežene prehrane.

Uhvati li vas ponekad želja za određenim povrćem, no onda se sjetite da ga baš u tom dijelu godine nema? Zimi je često oskudica svježeg povrća, a ono koje uspijevamo pronaći nerijetko je lošije kvalitete i upitnog porijekla, koliko god nam izložena brokula, grašak, špinat, blitva ili mrkva izgledali primamljivo. Srećom, postoji alternativa koja je jednako ukusna, sigurna i zdrava, a nadasve dostupna tijekom cijele godine.

Ledo smrznuto povrće odlična je opcija jer je, za razliku od svježeg, dostupno tijekom cijele godine. Kada se zaželimo graška, mladog graha, boba, mahuna, brokule, špinata ili pak blitve, na Ledo smrznutu ponudu uvijek možemo računati. Od ovih namirnica uvijek možemo pripremiti ukusna i nutritivno bogata jela.

Špinat je izvor vitamina K i A te kalija. Jedan od najpoznatijih i gurmanima najdražih recepata zasigurno su talijanski cannelloni punjeni svježim sirom i špinatom. Grašak se konzumirao još u doba starih Egipćana, Grka i Rimljana, a u srednjem vijeku postao je poznat u cijeloj Europi. Bogat je izvor vitamina i vlakana pa je odličan za one koji paze na svoju težinu. Uz smrznuti grašak uvijek možete pripremiti popularni rizi-bizi ili ga pirjati na maslacu i poslužiti uz ribu ili meso.

Prednosti i benefiti smrznutih namirnica su brojne. Jedan od razloga tome je upravo što se smrzava posebnim metodama odmah nakon branja pa na taj način namirnica zadržava više vitamina, minerala, antioksidansa i drugih hranjivih sastojaka u odnosu na svježe povrće koje stoji nekoliko dana. Proces brzog zamrzavanja zaustavlja promjene koje uzrokuju enzimi u hrani, sprječava razvoj bakterija, uzročnika kvarenja i truljenja.

Smrznuto povrće, primjerice, olakšava pripremu jela, posebice kada se nakon dugo vremena zaželimo skuhati omiljeno povrće koje trenutno ne možemo nabaviti svježe. Osim toga, povrće koje je smrznuto dostupno je tijekom cijele godine, ima duži rok trajanja, a vrlo često predstavlja i povoljniju opciju za naš novčanik.

Kada vam ponestane ideja za ručak ili večeru, sjetite se da u Ledo ponudi možete pronaći smrznuto povrće od kojeg u vrlo kratkom roku možete pripremiti ukusan, nutritivno bogat i zdrav obrok.