Obavijesti

Promo sadržaj

Festival letećih gitara u Varaždinu nastavlja i danas

Festival letećih gitara u Varaždinu nastavlja i danas
10

Gitarist Eric Gales zapalio Varaždin na Festivalu letećih gitara/ Flying Guitars Festival, internacionalne manifestacije iz koje izrasta velika zamisao kuće slavnih gitarista

Nakon što je jučer izvrsni američki ljevoruki gitarist Eric Gales zapalio Varaždin na Festivalu letećih gitara/ Flying Guitars Festival, internacionalne manifestacije iz koje izrasta velika zamisao kuće slavnih gitarista, i današnji program daje naslutiti da će i drugi dan Festivala biti jednako sjajan.

Danas je dan americane (The other side of the Pond) s brojnim radionicama i nekoliko sjajnih koncerata, te s dva događaja koji program posebno obogaćuju. Prijepodne, u 11 sati u Galerijskom centru, započinje Ekskluzivnih 24 sata Boba Dylana, jednokratni hepening posvećen jedinom rockeru dobitniku Nobelove nagrade - Bobu Dylanu, a podvečer, u 17 sati u velikoj dvorani HNK sljedi premijerno prikazivanje dokumentarnog filma o jednom od začetnika revivala bluesa Philadelphia Jerryju Ricksu. Večernji je prime time termin rezerviran za američko-hrvatske gitariste Yogija Lonicha, Zacka Dusta, Roberta Vnuka i Juru Gecija, koji će s izvrsnom pratećom postavom završiti velikim homageom za Chrisa Cornella, jednoga od vodećih utemeljitelja Grunge pokreta devedesetih, s kojime su neki od spomenutih i nastupali. 

Nedjelja nakon furioznog početka Varaždin Flying Guitars Squada, koje predvode The Fairpoint Station, u drugom dijelu večeri donosi jazz, world music i slobodnu improvizaciju iznimnih glazbenika okupljenih u grupi ZZ Quartet inovativnog Ratka Zjače iz Nizozemske. Tu su jedan od najboljih europskih harmonikaša Simone Zanchini, u zadnji tren umjesto vrhunskog basiste Martin Gjakonovski jednako izvrstan Štefan Bartuš, te Klemens Markh na bubnjevima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.