Obavijesti

Promo sadržaj

Festival letećih gitara u Varaždinu od 6. do 9. listopada

Festival letećih gitara u Varaždinu od 6. do 9. listopada
6

Osim baroka, Varaždin sada postaje i grad – rocka. I to zahvaljujći Festivalu letećih gitara, koji od 6. do 9. listopada traje u Varaždinu

Započeo je  „Brzinom svjetlosti“, izložbom rock slavnog američkog fotografa Alana Messera u Galerijskom centru u Varaždinu te izložbom  „Rif, riječju i slikom“, s 80-ak memorabilija i osobnih posveta iz zbirke Dubrovčanina Voje Šindolića, nekadašnjeg glavnog urednika Đuboksa, prvog rock magazina u ovom dijelu Europe u Županijskoj palači. Obje izložbe se mogu razgledati besplatno.

Varaždinski Festival letećih gitara već je u svom prvom izdanju visoko postavio  ljestvicu kvalitete izvođača i sudionika.  Tako se u tri dana – od petka do nedjelje – na pozornici u varaždinskom kazalištu smjenjuju  vrhunska domaća i svjetska gitaristička imena. Jučer su publiku oduševili Jerko Novak i Žarko Ignjatović,Porinom nagrađeni Damir Halilić Hal te službeni fotograf Stonesa i Bowiea Brian Rašić. Subota je rezervirana za Škote: Grammyevca Iana Melrosa i Kerstin Blodig te pravu glazbenu poslasticu -  deseterostruke dobitnike Brit Blues Awardsa, rock blues band King King. U nedjelju će ljubitelji dobrog zvuka imati rijetku priliku uživo poslušati gitarističku i producentsku legendu BJ Colea u društvu Emilly Burridge, a  vrhunac Festivala bit će objava i prezentacija projekta Flight of fame, gitarske kuće slavnih, muzeja i akademije, u nedjelju, kada se u Varaždinu, na crvenom tepihu, očekuju i poznata hrvatska glazbena imena. Festival letećih gitara završava hrvatska gitaristička legenda Vedran Božić u društvu Branka Bogunovića Pifa & Rock Mastersa.

 Varaždinski gitaristički (produženi) vikend popunjava i 10 besplatnih radionica i parlaonica koje vode Darko Jurković Charlie, Žarko Ignjatović i Jerko Novak, Igor Modrić, Rene Coner, Aleksandar Vešić, Krešo Tomić Bonzo, Ian Melrose, Jura Geci, Toni Tkalec i Yogi Lonich te Vedran Božić i Branko Bogunović Pif. Radionice su otvorene za gitariste svih dobi i gitarističkog znanja.

U predvorju varaždinskog HNK će u subotu i nedjelju od 18 sati biti postavljene izložbe varaždinskih graditelja gitara: Davida Radanovića, Željka Tkaleca te braće Arijana i Alana Šabića, na čijim gitarama, primjerice, sviraju i Stonesi.

Varaždinsku glazbenu scenu predstavljat će Mindmills & Jam Ritual, koji će svirati na pozornici u atriju Županijske palače u subotu od 17.30 do 19 sati. Svaki dan festivala završit će jam sessionom u Pivnici Medina Škrinja, koji u petak i subotu kreće od 22, a u nedjelju od 23 sata i otvoren je za sve ljubitelje dobre glazbe, uz after party.

Festival letećih gitara odvija se u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije, izvršnoj organizaciji udruge Muzički vremeplov i suorganizaciji HNK Varaždin te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

O Festivalu više na : www.flying-guitars-festival.com

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Slavimo Majčin dan: Osvojite nezaboravan vikend program za majke i kćeri!
NAGRADNI NATJEČAJ

Slavimo Majčin dan: Osvojite nezaboravan vikend program za majke i kćeri!

Darujemo čitateljice s programom Ženski vikend Hrvatskom/Women’s days by modniALMAnah! Napišite zašto baš vi i vaša mama trebate osvojiti ovaj vikend, a mi nagrađujemo tri najbolja odgovora.

Rekordan broj prijava za Kaufland školu voća i povrća
PROMO

Rekordan broj prijava za Kaufland školu voća i povrća

272 osnovne škole žele dobivati besplatno svježe voće i povrće iz Kauflanda
Cedevita pokrenula novu digitalnu platformu
PROMO

Cedevita pokrenula novu digitalnu platformu

Upoznajte CE svijet