Obavijesti

Promo sadržaj

Fina - prijatelj okoliša: Vratimo borove šume Dalmaciji

Fina - prijatelj okoliša: Vratimo borove šume Dalmaciji

Nakon izbacivanja jednokratne plastike iz ureda, višestrukih akcija pošumljavanja i čišćenja Lijepe naše, Fina nastoji biti primjer u poslovnom svijetu kako poslovati ekološki osviješteno i održivo

Fina kao vodeća hrvatska tvrtka za pružanje financijskih i elektroničkih usluga već je godinama posvećena brizi o okolišu i ciljano se trudi osvijestiti svoju poslovnu sredinu te konkretnim akcijama pomoći u očuvanju prirode.

VIDEO

Bez jednokratne plastike

Jednokratnu plastiku Fina je izbacila iz svojih prostora 2020. godine te svakom zaposleniku omogućila staklenu čašu, keramičku šalicu za kavu, metalnu žličicu i platnenu torbu kako bi se maksimalno smanjio otpad plastike.

FINA

Inicijativu 'Plastic free Croatia' koja potiče tvrtke da se posvete potpunom izbacivanju plastike iz svojih prostora, Fina je odlučila podržati 2020. te je na korak da u potpunosti postane plastic free kompanija.

Fina radi i na tome da svoje promo materijale izrađuje od recikliranog papira, potiče zaposlenike na korištenje platnenih vrećica, a u svoje prostore uvela je i razvrstavanje otpada.

Klijentima i gostima koji dolaze u poslovnice Fine nije zabranjeno unositi plastične predmete, no Fina vjeruje da svojim primjerom može podići svijest o štetnosti upotrebe plastike i pokazati da se navike mogu promijeniti. O svojim promjenama Fina je već izvijestila dobavljače dajući im vremena za prilagodbu na pozitivne promjene te ih na taj način želi potaknuti da joj se priključe.

Poslujemo digitalno - manje papira, manje otpada

Kroz elektroničko poslovanje, Fina smanjuje uporabu papira te tako i sječu drveća, čime pridonosi očuvanju okoliša i ukupnom smanjenju otpada. Usluge poput e-Računa, koje omogućuju njihovo slanje digitalnim putem između poslovnih suradnika, olakšavaju proces te smanjuju korištenje papira i sami otpad, dok je vrijednost računa ista. Svima koji žele otvoriti poslovanje, Fina kroz uslugu START omogućava njegovo pokretanje iz vlastitog doma kroz jedan elektronički postupak bez printanja, trošenja goriva i gubitka vremena odlaskom u poslovnice.

VIDEO

Arhiviranje velike količine podataka, digitalizacija dokumenata, predaja dokumentacije, online plaćanje, upisivanje založnih prava online, e-potpis u oblaku, samo su neke od mogućnosti kojima se štede i resursi i vrijeme.

Vratimo šume Dalmaciji

Prepoznajući važnost svoje uloge u društvu, Fina sudjeluje u brojnim akcijama pošumljavanja i čišćenja otpada kako bi u našoj predivnoj zemlji mogle uživati i sadašnje i buduće generacije. Akciju pošumljavanja Dalmacije - Boranka, koja je nastala kao odgovor Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma te HGSS-a na stravične požare u Splitu i Solinu 2017., Fina je podržala i postala ponosni sponzor.

Tom se akcijom nastoje ponovno pošumiti opožarena područja, a sve što je potrebno učiniti je virtualno zasaditi bor na web stranici www.boranka.hr i donirati iznos koji želite. Možete ga i nacrtati sa svojom djecom te fotografiju uploadati na site Boranke. Na taj način učimo djecu o zaštiti okoliša, štetnosti požara i važnosti obnavljanja naše zemlje. Prikupljeni iznosi koriste se za kupnju i sadnju drveća na opožarenim područjima.

Akcije koje nam puno znače

Fina je podržala i akciju čišćenja jadranske obale 'Plava vreća', sličnu akciju na Medvednici, projekt pošumljavanja O2 te inicijativu 'Zasadi stablo, ne budi panj' prilikom koje su Finini zaposlenici sadili drveće na lokacijama vrtića i osnovnih škola.

FINA

Važnost očuvanja prirode, održivih materijala i dugoročnog učinka promjena navika ostat će jedan od glavnih prioriteta Fine u budućim projektima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura