Obavijesti

Promo sadržaj

Finalni okršaji odlučili pobjednika A1 Adria lige

Finalni okršaji odlučili pobjednika A1 Adria lige
1

Proteklog vikenda, u sklopu sajma Reboot InfoGamer powered by A1, održala se spektakularna završnica druge sezone najvećeg regionalnog esport turnira A1 Adria League powered by ESL

Na Zagrebačkom Velesajmu okupili su se najbolji igrači i timovi iz regije koji su svoje snage odmjerili u četiri planetarno popularna naslova: Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone i Clash Royale.

Publika je u A1 Adria League areni uživala u čak 20 uzbudljivih mečeva velike završnice. Osim za prestižnu titulu pobjednika, svi sudionici završnice borili su se za ukupni nagradni fond od 24 tisuće eura. „Čestitke pobjednicima i svim sudionicima velikog finala A1 Adria lige. Želimo im zahvaliti na tri dana prepuna uzbuđenja i vrhunskih mečeva, a svim igračima i timovima koji nisu izborili završnicu što su svojim izvedbama obogatili drugu sezonu natjecanja“, poručio je Lordan Kondić, direktor marketinga A1 Hrvatska i dodao: „Druga sezona nadmašila je prvu u svim pokazateljima te ponovno potvrdila kako je profesionalno uređena liga poput ove idealno mjesto za sve strastvene ljubitelje gaminga i esporta u regiji. A1 Adria liga najveća je pozornica na ovim prostorima na kojoj svi PC i mobile gameri mogu pokazati svoje vještine i graditi esport karijere.“  

Pobjednici oduševili izvedbama

Nakon uzbudljivih polufinalnih susreta u Counter-Strike: Global Offensiveu, u kojemu su prolazak u finale osigurali branitelji naslova Valiance&CO i GamePub, u finalnom je dvoboju pobjedu odnio tim Valiance&CO rezultatom 2:0. „Ponosni smo što smo obranili naslov. Iako smo fokusirani na međunarodna natjecanja uvijek nam je drago vratiti se u regiju i pokazati tko je najbolji“, izjavio je Petar „Peca“ Marković. Osim vrijedne novčane nagrade, momčad Valiance&CO osigurala je i mjesto u zatvorenim kvalifikacijama turnira Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u završnici League of Legends. U uzavreloj atmosferi u A1 Adria League areni pobjednički pehar podigla je ekipa ASUS ROG ELITE koja je slavila 2:0 protiv x25 eSportsa. „Ništa ne dolazi preko noći, treba puno rada i odricanja. Nećemo odustati i nadam se da ćemo nastaviti vladati regijom“, poručio je nakon velikog slavlja Aleksa „DubleAim“ Stanković.

Slijedeći svjetske trendove u gaming i esport industriji, A1 Adria liga ove je godine donijela i turnire u igrama na mobilnim uređajima. Tako su zaljubljenici u popularne naslove Hearthstone i Clash Royale po prvi puta imali priliku boriti se za titulu najboljeg na ovim prostorima. U igri s kartama Hearthstone, pobjedu je odnio Luka „Vulee“ Vulović, koji je rezultatom 3:2 bio bolji od favorita domaće publike Luke „Lavveka“ Črnelia. „Presretan sam, imao sam dobar osjećaj za turnir. Vježbajte, gledajte streamove, trenirajte i budite ustrajni“ poručio je Vulee kojemu je ovo prvi veliki osvojeni turnir. 

Prvi pobjednik A1 Adria lige u Clash Royaleu je Saša „SaSaa“ Mišković, koji je u velikom finalu, rezultatom 3:2 slavio protiv Dominika „Domija“ Štokana. „Sretan sam, prije svega što sam sudjelovao na ovakvom natjecanju, uz 3 odlična igrača. Osvojiti prvo mjesto još je bolji osjećaj jer je u prvom Clash Royale finalu A1 Adria lige“ izjavio je SaSaa. 

A1 doveo najveće YouTube zvijezde u regiji

Druženje s popularnim regionalnim YouTuberima bila je glavna atrakcija na A1 Community Stageu, sastavnom dijelu Reboot InfoGamer sajma. Osim uživanja u bogatom programu i sudjelovanja u brojnim nagradnim igrama, svi posjetitelji ovog dijela sajma mogli su upoznati svoje YouTube idole kao što su LayZ, Mudja & Chale, SupremeNexus, AdnanBro i brojni drugi.

Reboot InfoGamer powered by A1 

Ovogodišnje sedmo po redu izdanje jednog od najvećih gaming festivala u svijetu održano je pod generalnim pokroviteljstvom A1 Hrvatska. Kroz pet dana, od 21. do 25. studenoga okupilo je 50-ak izlagača na rekordnih 20.000m2 u osam dvorana Zagrebačkog Velesajma te privuklo gotovo 80.000 posjetitelja iz cijele Europe.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj