Obavijesti

Promo sadržaj

Gastro gozba u Turopolju

Gastro gozba u Turopolju
8

Probajte Tomahawk od turopoljske svinje, hamburger od crne junetine, sladoled od tartufa! Rastu nam zazubice od same pomisli i pogleda u jelovnik koji je za ovogodišnji Gastro Turopolja pripremilo devet velikogoričkih ugostitelja.

Najveća gastronomska manifestacija Zagrebačke županije počinje u ponedjeljak, 5.listopada Gastro tjednom po velikogoričkim restoranima koji će ponuditi najbolje od domaće i internacionalne kuhinje, od juhe do deserta, uz fina vina i predjela.

Od juhe do deserta

Od selekcije juha tu je juha od brokule s čipsom, juha od bundeve i jabuke, cikle i sezama ili vrganja, čeka vas Tomahawk od turopoljke svinje, mozzarela štapići, carpaccio od tune u divljoj rikuli ili lungić u umaku od zelenog papra, zatim hamburgeri, BBQ, pizze i quesadille, štrukli, knedle sa šljivama, sladoled od tartufa i izbor kvalitetnih vina, a cijene se kreću već od 35 ili 60 kuna po meniju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
8
| Foto: Turistička zajednica grada Velike Gorice

Gastro tjedan po restoranima traje od 5. do 11. listopada, a kompletan meni pogledajte OVDJE.

Suveniri, pivo, koncerti i predstave

19. Gastro Turopolja kulminirat će za vikend od 9. do 11. listopada kad će se na platou oko Muzeja Turopolja održati 2. Gospodarski sajam koji će ponuditi rukotvorine, suvenire i proizvode domaćih obrtnika i izlagača. Prati ga 4. Velikogorički craft festival “B strana“ koji 9. i 10.listopada okuplja sedam pivara iz cijele Hrvatske koji nude više od 17 stilova pive, a koncerte će održati grupe Stampedo (petak, 9.10.) i Retrodukcija (subota, 10.10). Gastro je pripremio i Eko kutak „Ne VGtiraj, recikliraj!“ za velike i male koji će ponuditi ekološke radionice i predavanja, te kazališnu predstavu „Uzbuna u plastičnom carstvu“. Tijekom manifestacije bit će otvorena i vrata Centra za posjetitelje Grada Velike Gorice gdje ćete imati prilike pogledati interpretativnu multifunkcionalnu dvoranu koja kroz interaktivan sadržaj priča priču o Turopolju.

Dovoljno razloga da se uputite u Veliku Goricu i odaberete nešto s bogatog menija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj