Obavijesti

Promo sadržaj

Gastro senzacija u srcu Like: Zašto svi staju na ovoj adresi na putu za Jadran?

Gastro senzacija u srcu Like: Zašto svi staju na ovoj adresi na putu za Jadran?

Između Plitvičkih jezera i stare ličke ceste za more, okružena šumom i planinama, krije se La Ursula - bistro zbog kojeg mnogi skreću s puta i nikad ne požale

Put prema moru ima svoje legendarne postaje. Nekada su to bile pumpe s dobrom kavom, pekare s još toplim pecivima, ali posljednjih godina mijenja se scena, raste interes za autentičnim mjestima koja nude više od usputnog obroka. Mjestima gdje se jede srcem i pamti svakim osjetilom.

Jedno od takvih mjesta je La Ursula, obiteljski bistro smješten u zelenilu Like, nedaleko od Plitvičkih jezera. Nalazi se u sklopu Turističkog naselja Mrzlin Grad, s pogledom na moćnu Ličku Plješivicu. No ono što vas tamo dočeka nadilazi i krajolik i očekivanja - jelovnik koji spaja tradiciju i hrabrost, jednostavnost i maštu.

Mrzlin Grad _1

Tanjur koji priča priču o Lici

U La Ursuli ništa nije slučajno. Meni je sezonski i temeljen na lokalnim namirnicama koje rastu, trče i plivaju u okolici restorana. Tu su samoniklo bilje, gljive iz obližnje šume, pastrva iz rijeke Gacke, meso divljači i janjetina s obližnjih pašnjaka.

U ponudi su jela poput sporo pečene janjetine koja se reže vilicom, dimljene pastrve u društvu ukiseljenog povrća i domaćeg hrena, ili pak jelenjeg steaka mariniranog u ličkom bilju. Posebnu pažnju privlače medvjeđi ravioli, jelo koje se rijetko viđa na hrvatskim menijima, a ovdje se poslužuje s punim poštovanjem prema tradiciji lovstva i prirodi koja daje.

Svaki tanjur izgleda kao da je stigao iz nordijske gastronomske bajke, ali s okusima koji su duboko ukorijenjeni u hrvatskoj kuhinji.

Obiteljski ritam i ritam prirode

La Ursula nije restoran u klasičnom smislu nego više podsjeća na gostoljubivu kuću u kojoj gosti dolaze na ručak, a ostanu duže nego što su planirali. Iza svega stoji obitelj koja vodi bistro s puno ljubavi, znanja i poštovanja prema onome što Lika jest.

Ovdje nema žurbe. Hrana se priprema polako, meso se peče satima, juhe kuhaju na kostima, a deserti se slažu po starim receptima, ali s modernim dodirom. U zraku se osjeti divljina šume, na terasi čuje pjev ptica, a iz kuhinje dolaze mirisi koji vraćaju u djetinjstvo, čak i ako niste odrasli u Lici.

Tamo gdje staješ da bi uživao, ne samo jeo

Ono što La Ursulu čini posebnom nije samo hrana, već i osjećaj da ste dio nečega iskrenog. Nema korporativnog sjaja ni uniformiranih konobara. Tu su ljudi koji vas pogledaju u oči, preporuče što je najbolje taj dan i s veseljem ispričaju što se upravo bere ili dimi iza kuće.

Za obitelji s djecom, izletnike, zaljubljene parove i sve one koji putuju starom cestom prema moru, ovo mjesto postaje točka na kojoj se staje ne zato što se mora, nego zato što se želi.

Mrzlin Grad _1

Kad put prema Jadranu ima okus Like

Ako ste ikada prošli kroz Liku i pitali se gdje se zaista dobro jede, odgovor je jednostavan. Na pola puta između kontinenta i mora, uz Plitvička jezera i u tišini šume, La Ursula nudi iskustvo koje spaja tanjur i prirodu, okus i priču.

Pogledajte što pripremaju i rezervirajte svoj stol na www.laursula.com, a ako želite zaviriti u atmosferu prije dolaska, zapratite ih na Facebooku i Instagramu.

Jer neki putovi vode do mora, a neki do okusa koji se pamte cijeli život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
LG pretvara televizore u prave umjetničke okvire
PROMO

LG pretvara televizore u prave umjetničke okvire

Izložba digitalnih radova umjetnice Sande Anderlon pokazuje novu dimenziju ekrana
U okviru PRO 3x3 Tour 2025. održana svjetska premijera prve VR tehnologije u 3x3 košarci
PROMO

U okviru PRO 3x3 Tour 2025. održana svjetska premijera prve VR tehnologije u 3x3 košarci

Vinkovci su postali košarkaška prijestolnica s 3x3 spektaklom! Zagreb Nitui slavili u napetom finalu, a Vinkovci uveli VR tehnologiju. Još jedan pogodak za grad sporta i zajedništva
Riječko Veleučilište PAR slavi 18 godina rada i dijeli 18 stipendija za nove studente
PROMO

Riječko Veleučilište PAR slavi 18 godina rada i dijeli 18 stipendija za nove studente

Povodom 18. obljetnice, Veleučilište PAR iz Rijeke dodjeljuje 18 stipendija za preddiplomske studije Poslovnog upravljanja i Upravljanja u gastronomiji