Promo sadržaj

Komentari 0

Germania nastavila akciju “Stop nasilju nad ženama” donacijom sigurnoj kućI u Čakovcu

Germania nastavila akciju “Stop nasilju nad ženama” donacijom sigurnoj kućI u Čakovcu

„Financijska pomoć nam mnogo znači kako bismo nastavili nesmetano funkcionirati i pružati skrb žrtvama obiteljskog nasilja.“, ističe ravnateljica Martina Šebre

Otvori oči, prijavi nasilje... To je poruka koju Germania kroz svoju akciju Stop nasilju nad ženama širi uoči 16 dana aktivizma u borbi protiv ovog globalnog problema, a dani koji počinju na Svjetski dan protiv nasilja nad ženama – 25. studenog. Nizom donacija sigurnim kućama širom Hrvatske, ova društveno odgovorna tvrtka pokušava skrenuti pažnju na činjenicu je štićenicama potrebna pomoć, ne samo materijalna, već i u integraciji na tržištu rada.

Tijekom posjeta sigurnim kućama je dogovoreno da će korisnice ukoliko bude potrebno biti pozvane na razgovor za radno mjesto za koje imaju kvalifikacije, a koje bude otvoreno u Germaniji u tom trenutku.

Sigurna kuća u Čakovcu već duži niz godina pruža smještaj i psihosocijalni tretman žrtvama obiteljskog nasilja.

Prvu korisnicu smo primili 2010. godine, a do sada smo ih smjestili ukupno 335. Imamo smještajni kapacitet za 7 osoba. S korisnicama radimo na osnaživanju, proradi traume i općenito na integraciji na tržište rada, odnosno pomažemo pri prvom zaposlenju i osamostaljenju.“, naglasila je ravnateljica Martina Šebrek.

Na ovom cilju raditi će i u suradnji s Germanijom, koja je podržala Sigurnu kuću Čakovec donacijom od 20.000,00 kuna.

Novac od ove donacije nam je značio kako bi nastavili nesmetano raditi i pružati skrb žrtvama obiteljskog nasilja. Korisnicama osiguravamo hranu, higijenske i medicinske potrepštine, odjeću i obuću, te ostale potrepštine. Često nam korisnice dođu doslovno bez ičega, te je na nama da im pomognemo u tom razdoblju kako bi ponovno “stale na svoje noge”. Kroz individualni i grupni rad najviše radimo na osnaživanju i postavljanju ciljeva za budućnost, te ostvarivanju istih.“, zaključila je ravnateljica Šebrek.

Germania se kroz akciju „Stop nasilju nad ženama“ već duže vrijeme trudi podignuti svijest o problemu obiteljskog nasilja, te kontinuirano pomaže Sigurne kuće širom zemlje. Donacije su prethodno stigle i u Zagreb, odnosno u Istru.

Nizom akcija želimo ohrabriti žrtve i utjecati na to da se nasilje uvijek prijavi. Posebnu pažnju smo posvetili suradnji sa Sigurnim kućama, jer želimo pomoći ženama koje su prošle kroz teške životne situacije da se što prije osamostale i pronađu posao, budući da je navedeno ključno kako se ne bi vratile u krug nasilja.”, naglasila je Kristina Džigurski, menadžerica korporativnih komunikacija i usklađenja poslovanja u Germaniji.