Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Glazbeni program 15. Festivala tolerancije

Glazbeni program 15. Festivala tolerancije
13

Vlatko Stefanovski, TBF i Edo Maajka predvode odličan glazbeni program 15. Festivala tolerancije

Festival tolerancije svake se godine trudi posjetiteljima pružiti jedinstveno festivalsko iskustvo. Vrhunski filmovi, razgovori o toleranciji, izložbe i za kraj, glazbeni program koji je svake godine sve bolji, raznovrsniji, ali najvažnije, kojem je tolerancija imperativ. 

Ovogodišnje 15. izdanje festivala na jezeru Bundek, 1. srpnja će otvorit austrijska art pop – indie senzacija Dramas, dvojac čiji će atmosferični zvukovi sintesajzera, bubnja i klavira stapati s moćnim glasom vokalistice benda te tako umotati njihov težak i opresivan zvuk u minimalističku, duboko dirljivu glazbu koja će se širiti jezerom.

Drugi dan festivala, 2. srpnja rezerviran je za svjetski poznatog gitarista Vlatka Stefanovskog. Nakon dugo vremena Vlatko Stefanovski Trio dolazi u Zagreb te po prvi put izvode open air koncert na Bundeku, na kojem će premijerno predstaviti svoj novi album, ali će zasvirati i neke od najvećih hitova jedne od najoriginalnijih i najpoznatijih grupa iz ex Yu – Leb i Sol.

3. srpnja otvara The Beat Fleet koji su jedna od najprogresivnijih i najoriginalnijih glazbenih priča na Balkanu. TBF iza sebe ima sedam studijskih izdanja koja su dobila brojne pohvale kritike te osvojila brojne nagrade kako u Hrvatskoj tako i u zemljama regije. Nakon njih zabavni program preuzima DJ Felver, nadaleko cijenjen DJ koji je na sceni više of 25 godina, poznat i kao autor klupskih senzacija Stereo Studio te Stereotip.

4. srpnja zaplešite uz posebno glazbeno izdanje The Bonebomba, benda vrhunskih domaćih glazbenika koji će s Markom Bosakom frontmanom legendarnog zagrebačkog banda “The Second Hand Band” odsvirati poslalsticu za sve ljubitelje dobrog starog zvuka pod znakovitim imenom “Dead Brothers Set”. Specijalno za ovu prigodu band je u svom originalnom aranžmanu obradio pjesme Grateful Deada i The Allman Brothers Banda. Isti dan, u nešto kasnijem terminu nastupat će Porto Morto u posebnoj postavi sa DJ setom koji obuhvaća brdo sempliranog objavljenog i neobjavljenog materijala. Izvedba je živa i materijal se umiksava na licu mjesta, stoga ne propustite ovu jedinstvenu izvedbu.

Zbor Domaćigosti sa svojim eklektičnim repertoarom nastupat će 5. srpnja te pokušati kritički preispitati društvo u kojem živimo. Zbor čini petnaestak snažnih žena i muškaraca različitih godina, zanimanja i priča, ali svima im je zajednička ljubav prema pjevanju, radoznalost i otvorenost prema različitostima i osjećaj za socijalnu pravdu. 

Mađarski EX AURO je svjetski jazz fusion projekt koji nastupa 8. srpnja. Duo izvodi u svojoj preradi etničke pjesme, u kojima se miješa indijska, turska, arapska, sefardsa, romska, peruanska, argentinska, mađarska glazba cesto u ritmu i sa strašću Flamenka.

9. srpnja rezerviran je za uvijek atraktivnu Ivanu Galić u projektu pod nazivom SoulBeat, u kojem se isprepleću ritam i vokal te tako nudi jedan novi, osvježeni zvuk, bogat vokalno – instrumentalnim dijalozima i jazz improvizacijama protkanim u poznate soul, funk, blues i rnb – pop pjesme. Nakon SoulBeata, vrijeme je za DJ senzaciju Pillitchevanje, glazbeno opušteniji program  dvojice CFSN DJa. Za ovu prigodu oni se povlače iz svojih kužerskih odora i prepuštaju istinskim dječačkim nagonima u kojima glazba nema granica, a pravila igre ne postoje.

Zadnji dan festivala, 10. srpnja, nastupa Edo Maajka, poznati reper koji će sa svojim bandom sastavljenim od vrhunskih instrumentalista (Yogi Lonich, Mario Rašić, Toni Starešinić i Mirsad Dalipi) zasigurno ponuditi nezaboravno glazbeno iskustvo uz pjesme koje govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu i ljudima uopće. Čast zatvoriti festival pripala je Damiru Ludvigu, međunarodno poznatom DJu, skladatelj i producentu, ujedno i art direktoru projekta Astralis, najdugovječnijeg hrvatskog klupskog ciklusa elektroničke glazbe.

Kompletan program je besplatan.