Obavijesti

Promo sadržaj

Godišnjica STIG-a & MDK Građevinar-a

Godišnjica STIG-a & MDK Građevinar-a
8

MDK Građevinar utemeljen je 1967. godine kao obiteljski obrt za građevinske usluge u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kroz više od 50 godina neprekinutog rada i iskustva na projektima izgradnje, izrastao je u eminentnu građevinsku tvrtku te danas zapošljava preko 150 djelatnika.

Uz građevinske usluge, tvrtka nudi i usluge facility management-a, a od prošle godine proizvodi materijale za hidroizolaciju. Upravo u srpnju tvrtka obilježava 1. godišnjicu otkada je preuzela renomiranog proizvođača hidroizolacijskih materijala, STIG, i pripojila ga matičnoj tvrtki.

STIG brand je od 1983. godine simbol za kvalitetne izolacijske i sanacijske proizvode. Paleta proizvoda trenutno broji 15 različitih proizvoda, koji se prema kategorijama dijele na jednokomponentne ili dvokomponentne hidroizolacijske premaze (krute i elastične) na bazi polimercementa, reparaturne brzovezne mortove (klase R4), dodatke mortu i betonu, i hidrofobne impregnacije na bazi silikona. Svi proizvodi iz palete STIG razvijeni su kako bi se zadovoljili suvremeni trendovi i strogi tehnološki propisi u gradnji.

Dva značajna proizvoda iz palete proizvoda su STIGOELAST i STIGOFOB.

STIGOELAST je dvokomponetni elastični vodonepropusni premaz za hidroizolaciju zidova i podova, čije se dvije komponente miješaju u jednu i tako pripravljen premaz spreman je za nanos. Može se primijeniti za zaštitu vanjskih zidova i podova podrumskih prostorija, hidroizolaciju ispod temeljne ploče, za kupaonice, za terase, balkone, bazene, tunele, mostove te zaštitu betonskih glazura prije keramičkog ili kamenog opločenja.

STIGOFOB je hidrofobna impregnacija poroznih građevinskih materijala koja štiti od utjecaja atmosferilija, mraza i soli. Može se primijeniti za zaštitu i impregnaciju mineralnih i visoko alkalnih, upojnih i poroznih građevinskih materijala: betona svih vrsta, zidovi od opeke, crijep, zidovi od prirodnog i umjetnog kamena na mineralnoj osnovi, mineralne žbuke i premazi, silikatna opeka, azbestcementne ploče i plinobeton. Na površini materijala poput opeke, ostavlja prirodni izgled te duboko prodire u podlogu pružajući dugotrajnu hidrofobnu zaštitu.

Funkcionalna rješenja za hidroizolaciju

STIG brand također nudi cjelovita rješenja za specijalne radove u graditeljstvu. Njihov razvijen sustav za prekid kapilarne vlage (S.K.G.I. metoda) je inovativna metoda kontinuirane gravitacijske infuzije kojom se prekida kapilarno dizanje vlage u starim i trošnim zidovima, a injektiranjem brzoveznih mortova, koji predstavljaju dio FRCM sustava, omogućuje se sanacija pukotina i konstruktivno ojačanje zidova, što je jedan od razloga zašto se aktivno primjenjuju i na protupotresnim sanacijama.

Dugoročan cilj tvrtke MDK Građevinar je pozicioniranje njihovog branda STIG kao predvodnika u proizvodnji hidroizolacijskih i sanacijskih materijala, sve u cilju zaokruživanja cjelokupnog građevinskog poslovanja, čiji bitan i neizostavan dio je hidroizolacija.

Investicijski ciklus u proizvodnju

Tvrtka stoga ulaže značajna sredstva u izgradnju proizvodne hale te kupovinu novih strojeva i opreme za proizvodnju, sve s ciljem modernizacije i digitalizacije procesa proizvodnje, kao i širenja poslovanja na tuzemnom i inozemnom tržištu. Dio investicije ukupne vrijednosti oko 20 milijuna kuna bit će pokriveno vlastitim sredstvima, a dio iz bespovratnih sredstva EU.

Novi inovativni proizvodi

U tijeku je i uvođenje inovacija u proces za proizvodnju te komercijalizacija tri inovativna proizvoda MDK-ovog pogona STIG u Zagrebu, a koji se odnose na jednokomponentni mort za statičko ojačanje zidova na bazi Leke i prirodnoga cementa, jednokomponentni antivegetativni elastični premaz, primarno namijenjen zaštiti brodskoga trupa te jednokomponentni hidroizolacijski signalni premaz koji se primjenjuje primarno u cestogradnji (tuneli).

Budući razvoj tvrtka vidi u održivoj gradnji te pokretanju proizvodnje s visokim stupnjem tehnološke opremljenosti i visokim normama ekološke održivosti, odnosno realizaciji zelenih i digitalnih ciljeva te postizanju visoke kvalitete. Osiguranje kvalitete izvedbe provodi se posebno aktivnim pružanjem tehničke podrške korisnicima te individualnim pristupom svakom projektu, bilo u građevinskom ili u proizvodnom segmentu poslovanja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve